Van'da ulaşıma zam geliyor

TAKİP ET

Akaryakıt sektöründe artan fiyat ve maliyetlerden dolayı Van'da ulaşıma zam talebi Aylık UKOME toplantısında görüşüldü. Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) Temmuz ayı olağan toplantısında Van'da şehir içi ulaşım hizmeti veren M, H, V, S, T, Özel Halk Otobüsleri, Belediye otobüslerinin ücretlerinin arttırılması konuşuldu.

Ulaşım Dairesi Başkanlığının koordinasyonunda yapılan UKOME toplantısı Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Ali Özvan başkanlığında yapılan toplantıya Ulaşım Dairesi Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, Gar Müdürlüğü, Tuşba Belediyesi, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü, Şoförler Odası Başkanlığı ve Tatvan Liman Başkanlığı yetkilileri ile belediyenin ilgili daire başkanları ve şube  müdürleri katıldı.
4 gündem maddesi ve 3 alt komisyon raporu ile 1 ek gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, Kentte bulunan yediemin otopark alanlarının denetlenmesi sonucu ortaya çıkan raporların görüşülmesi, UKOME Kurul Kararı ile ilimiz sınırları içinde e-skuter işletmeciliği yapmak isteyen şirketlerin izin alabilecekleri e-skuter sayıları ve kullanım şartları belirlenmiş ve ilimiz sınırları içinde e-skuter işletmeciliği  başvuru yapan özel bir şirketin izin başvurusunun görüşülmesi, Gevaş ilçesinde yapılacak Motorlu Taşıt Sürücü Aday Yetiştirme Sınavlarında mağduriyet yaşanmaması için belirlenen güzergâhın değiştirilerek sınavlara uygun hale getirilmesi talebine ilişkin Ulaşım Koordinasyon Alt Komisyon raporunun görüşülmesi, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yol ağında yer alan İpekyolu Caddesi üzerindeki Havalimanı Kavşağında, Bölge Müdürlüğünden habersiz açılan tali yolun trafik, can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturduğu tespit edilmiş olup, stabilize halde bulunan tali yolun ana yola olan bağlantısının kapatılması talebine ilişkin Ulaşım Koordinasyon Alt Komisyon raporunun görüşüldü.

Zam Van Büyük Şehir Belediyesi Ulaşım otobüs Van Van Taraf Gazetesi