YENİ BAŞKAN ELASAN...

TAKİP ET

VASMED DEĞİŞİKLİĞE GİTTİ VE O VANIN GÜLER YÜZÜ TANILAN SIYMALARINDAN METİN ELASAN SEÇİLD.

“Van İline Doğa Kültürünü ve Zenginliklerini Getirmek İstiyoruz”

2019 yılında kurulan Van Sosyal Medya Derneği 30.12.2020 tarihinde olağanüstü seçim kararı alarak seçime gitti. Tek aday olarak seçime giren Metin Elasan oy birliği ile yönetim kurulu başkanlığına getirildi.

Başkan Yardımcılığına Muhammed Haşim Topgaç,  Genel Sekreterliğine Nuri Maysan ve Coşkun Şafak Aygün, Saymanlığa ise Doğan Şen seçildi.

Van Sosyal Medya Derneği’nin kuruluş amacı, Van ili başta olmak üzere birçok bölgeye doğa güzelliklerini ve kültürel zenginliklerinien iyi şekilde tüm toplumayansıtmak olduğu dile getirildi. Van iline ve bölgelere sosyoekonomik katkıda bulunmak istediklerini söylediler.

Kurulan dernek teknoloji zamanında yaşadıklarını ve bilgi kirliliğine maruz kaldıklarını ifade ederek şunları söyledi:

Teknoloji dönemin de birçok bilgi kirliliğine maruz kalıyoruz. Bununla birlikte bilgi kirliliğinin hat safa’ da olduğu bir yapı haline gelmiş, yalan ve sahte hesaplarla kanunlar çerçevesinde mücadele edilmektedir.18 yaş altı çocuklarımızın itiraf sayfaları adı altında istismar edilmesine karşı mücadele veriliyor. Başka isimler altında ilimiz ve bölgemizi kötülemek insanları yalan yanlış söylemlerle bulunalar adeta provokasyon içinde olan kişilerle kanun çerçevesinde olabildiğince azami gayret ederek mücadele etmek olacağını dile getirildi.

Son olarak Van Sosyal Medya Derneği, “Ayrıca ilimiz ve bölgemizde yapılması gereken eksik hizmetlerin takibi, önerileri için birer hizmet neferi olarak çalışmalar yapacağız. Gereken hizmetlerin takipçisi olmak ve bu konuda sosyal aktivitelerimizi kamuoyunu bilgilendirmek, doğru tespitlerle devamında ilimizin mülki idare amirleriyle sürekli olarak itibarat içinde ortak çalışmalar yapacağız” dedi.

Haber: Abdulrahim YEŞİLAĞAÇ

Aslıhan SEZEK