VİMED Yaptığı Açıklamada Yeni Akit Gazetesine Tepki Gösterdi

TAKİP ET

Gazeteci Oktay Candemir'in Yeni Akit Gazetesi tarafından hedef gösterilmesi ne Van İnternet Medyası (VİMED) yaptığı açıklama ile tepki gösterdi. Gazeteciliğin bir tetikçilik aracı olmadığını belirten VİMED, Candemir'in başına gelecek olası bir durumdan Yeni Akit Gazetesi'nin sorumlu olacağını vurguladı.

 VİMED Yönetim Kurulu Gazeteci Oktay Candemir’i hedef gösteren Yeni Akit gazetesini sert bir dille eleştiren yazılı açıklamada bulundu. Yeni Akit Gazetesi’nin yaptığı  haberin tetikçilik olduğunu ifade edilen açıklamada gazetecilerin bu tür saldırılarda tepkisiz kalmaması gerektiğini ifade etti. Açıklamada yapılan haberin gazetecilik ilkeleriyle bağdaşmadığını belirten Vimed, yeni Akit Gazetesini özür dilemeye çağırdı. 

Yeni Akit Gazetesi’nin gazeteciliği bir tetikçilik aracına dönüştürdüğünü ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Sürekli farklı düşünce ve kuruluşları hedef gösteren bu gazetenin bu defada Van İnternet Medyası Üyesi Gazeteci yazar Oktay Candemir’i hedef göstererek, PKK yanlısı olarak gösterdi. Atılan çirkin iftirayı sert bir dille eleştiriyoruz. Birilerine yaranmak için kendi meslektaşını hedef gösteren bu anlayışı şiddetle kınıyoruz. Geçmişte bu ve buna benzer bir takım gazeteciler, aynı şekilde gazetecileri hedef göstermesi sonrası birçok gazetecilerin maalesef faili belli ama kayıtlarda meçhul olarak geçen cinayetlere kurban gittiğine tanık olmaktayız. 

Kar elde etmenin birincil amaç haline getiren Yeni Akit Gazetesi , siyasi ilişkiler gibi pek çok sebep yüzünden kendisine atfedilen kamuyu bilgilendirme, kamu adına ve yararına siyasi erki denetleme gibi toplumsal rolleri yerine getiremediği gözlenmektedir. Bu ve buna benzer gazeteler ve benzeri yayın kuruluşları, kendi işletmelerin çıkarları için belli bir kesimin sözcüsü kimliğinden sıyrılamamaktadır. Bu tür gazetelere karşı alternatif gazetecilik ise maalesef hedef haline getirildiği üzücü bir gerçektir. VİMED olarak sermaye ve siyasi otoritenin tekeline girmiş bu tür yayın organlarına karşı kamuoyunu, sıradan insanların seslerini duyurabilmesi için alternatif gazeteciliğe sahip çıkması çağrısında bulunuyoruz.  Açık bir şekilde hedef gösterilen gazeteci meslektaşımız Oktay Candemir’e bu günden sonra ayağına taş  çarpsa bundan Yeni Akit Gazetesi’nin sorumlu olacağını bilinmesini istiyoruz. 

Açıklamasının devamında Oktay Candemir’in yanında olduklarını vurgulayan VİMED Yeni Akit gibi tetikçi bir kuruma asla taviz vermeyeceklerini vurguladı.

Van İnternet Medyası Derneği VİMED