VE... O YAZI...?

TAKİP ET

Gazeteci Yazar Candemir Van STK ve Medyasını değerlendirdi...

VAN'DA YERELİN GÜNDEMİ...

* Van Yerel Medyasına göre Van’ın turizm pazarına büyük katkı sunacak bir işe daha imza atılmış Son dönemlerde yapılan yurt içi temaslardan sonra bu kez de Kuzey Irak’tan Duhok firması ile VAHATUDER olarak anlaşma imzalanırken, Protokol ile birlikte Kuzey Iraklılar’ın Karadeniz’e olan akınını Van’a çekecek bir adım atılmiş.

İyi, güzel, tamam; ama ben 'KUZEY IRAKLILAR' tabirini anlamadım. Kimdir bu Kuzey Iraklılar, Kuzey İrlandalılar ya Kuzey Koreliler, Kuzey Vietnamlılar gibi bir şey mi? Hadi onlar Kuzey-Güney diye ayrıştıkları için öyle demişler. Peki, siz hiç Güney Irak diye bir şey duydunuz mu?... Tamam anladık 'Irak Kürdistan'ı' diyemiyorsunuz bari 'Kuzey Iraklı Kürtler' deseniz sanırım o zaman sadece turizme değil insanlığa hizmet etmiş olacaksınız.

* Yaklaşan Ramazan bayramı nedeniyle çarşı pazarda bereketin arttığını söyleyen Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge, Van halkından bayram alışverişini yerel esnaflardan yapmasını istedi.

Ne mutlu bize ki Global dünyada hala 'Yerel Esnaf' diyen bir VESOB Başkanımız var. Kıymetini bilelim böyle başkan herkese nasip olmaz. Ne yapalım yani alışveriş yaptığımız her kişiye memleketini mi soralım şimdi??? Ya alışverişi yapan yerli değilse ne yapacağız?... Mesela İranlılara bunu nasıl anlatacağız?... (!)

*Van -TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Faruk Biner, Metin Abi, Diyaeddin Altındal ve Murat Beyaz'IN istifası üzerine Necdet Takva Başkanlığında ki VAN TSO Yönetim Kurulu şu açıklamayı yaptı ;"Bugüne kadar siyasi partilerle olan mesafeli ilişkimiz bundan sonra da aynı düzeyde devam edecektir. Bununla birlikte 31 Mart Yerel Seçimler nedeniyle Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Necdet Takva, seçimlerin ardından yasal mevzuat gereği iki dönemdir yürüttüğü Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına geri dönmüştür. Ara dönemde yönetsel temsiliyette siyasete olan mesafeli kurumsal politikaların zafiyete uğratıldığı da ayrıca kamuoyunun dikkatinden kaçmamıştır."

Yani 31 Mart yerel seçimlerde AKP-MHP adayı olan Necdet Takva, " siyasi partilere mesafeliyiz, ara dönemde yönetim de bulunan bu arkadaşlar bir siyasi partiye yakınlaşmıştır" diyor.

Yavuz hırsız ev sahibini nasıl da bastırıyor!!!

* Van Peynirciler Çarşısı yeniden yapıldıktan sonra 800 TL olan kira 2 bin TL'ye çıkarılmış... Kiraya yasal bu kadar zam yapılabilir mi bilmiyorum ama kayyum döneminde esnafın mağdur edildiği bir gerçek.

* YER BETON, GÖK DEMİR

Van'da kayyum döneminde başlayan 'Butik Sokak' projesi ile sokaklarımız değiştirilerek başka bir şekle sokuldu.

Eskisinden iyi olmadı mı diye sorarsanız, bana göre daha kötü oldu.

Eskiden o sokaklarda ağaçlar vardı, o ağaçlara ne oldu?

Her yanımızı demir yığınına çevirdiler ve betonlaşma ile birlikte son zamanlarda gök yüzü ile zaten azalan bağımızı tamamen kopardılar. Tamam eskiden de sokaklarımız çok iyi değildi ama en azından bir yanımız bahar bahçeydi. Şimdi her yanımız beton ve demir yığınına döndü. Hele o sokak girişlerine yapılan koca koca ışıklı tabelalar kötünün de ötesi!

Sokaklara ağaç dikelim, demir direkler değil.