Vatandaş Mağdur Yetkililer Ses Versin

TAKİP ET

Van'da Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) tarafından evlerin elektrik sayaçları sokaklardaki direklerin üzerine çıkarılmıştı. Bu durum vatandaşların tepkisine yol açmış olsa da yine de saatler direklerin üzerine taşınmıştı.

Vatandaşın mağduriyeti göz önüne alınmadan böyle bir kararın verilmesi tepkilere yol açtı. Ayrıca sokaklarda görüntü kirliliğine neden olduğu söylendi. Bu duruma sessiz kalmayan Van İpekyolu Bostaniçi Beldesi Yalım Erez Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar imza toplayıp gerekli yerlere göndermişlerdir. Ama bu uğraşların sonucunu alamamışlardır.



“Batıda Yok Neden Doğuda Sadece Var”

Van halkı bu duruma tepki yağdırsa da yetkililer bu durumu göz kulak ardı etmişleridir. Batıda böyle bir durumun söz konusu olmayıp sadece doğudaki vatandaşlara uygulanması tepkileri daha da arttırmıştır.

Bostaniçi Yalım Erez Mahallesi devlet konutlarında yaşayan bir vatandaşımız mağduriyetini şu şekilde dile getirdi:

“1995 yılında terör mağduriyetinden dolayı zorunlu göçe tutulduk. Yoksulluk ve çaresizlik içinde yıllarca altyapı, su ve elektrik sıkıntısı yaşadık. Yaşadığım konut dâhil olmak üzere birçok yerde bu sorunlarımıza kalıcı bir çözüm bulunmadı. 2011 yılında Van’a doğalgaz gelmiş ve 2020 yılında merkeze uzaklığı 3 km olan Yalım Erez’e doğalgaz verilmemiştir. Şimdi ise bu sıkıntılarımızın üzerine birde elektrik sayaçlarımızı bize sormandan zorbalıkla direklere çıkarmışlardır. Bununla birlikte sayaç endekslerimizi takip etme hakkımızda elimizden alınmıştır.”

“Bize de Doğalgaz Enerjisini Verin”

Son olarak vatandaşımız  “Kullandığım enerjiyi takip etmek ve zorbalığa son verilmesini istiyorum. Ayrıca diğer mahallelerde olduğu gibi Yalım Erez’e de doğalgazenerjisini verilmesini talep ediyoruz. Başka bir sıkıntımızda mahallede elektrik direkleri alçak olmakla birlikte ölüm riski ve görüntü kirliliği taşıyor. Bir vatandaş olarak yetkililere seslenmek istiyorum. Lütfen bu sorunlarımıza kalıcı çözüm bulun.” ifadelerinde bulundu.

Özel Haber: Abdulrahim Yeşilağaç

Aslıhan Sezek

VAN TARAF GAZETESİ HABER MERKEZİ