VanTSO Başkan Adayı İzzet Çoban Projelerini Açıkladı

TAKİP ET

Van TSO başkanlığını kazanması halinde hayata geçireceği projeleri tek tek anlatan İzzet Çoban, 'Memlekette değişim dönüşümü başlatmak istiyoruz' dedi.

22 Ekim'de yapılacak oda organ seçimlerine ve yönetim kurulu başkanlığına aday olan Vantso başkanı Adayı İzzet Çoban, Memlekette değişim dönüşümü başlatmak istiyoruz. bunu yaparken kalıplaşmış vizyon sözlerinden ziyade artık bakış açımızı değiştirmeliyiz dedi.   Kırmızı liste Van’da değişim dönüşüme projelerle start verdi. Kırmızı Liste Adayı İzzet Çoban projelerini paylaştı.

BAKIŞ AÇIMIZI DEĞİŞTİRMELİYİZ

Van Ticaret ve Sanayi odası seçimlerine sayılı günler kala, Kırmızı liste adayı İzzet Çoban,  projeler dahil olmak üzere bir çok konuya Vanekspres'e konuştu. Çoban ‘’ Memlekette değişim dönüşümü başlatmak istiyoruz. bunu yaparken kalıplaşmış vizyon sözlerinden ziyade artık bakış açımızı değiştirmeliyiz. Sağlam temellere dayanan ilkelerimizi yenilikçi anlayışla harmanlamak istedik.

19 GRUPTA MECLİS ÜYELERİ SEÇECEĞİZ

Bunun en somut örneğini de 19 meslek grubunda aday olacak arkadaşlarımızı bir araya getirerek yaptık. Bizler ticaret odasına başkan seçmiyoruz. 19 meslek grubunu temsil edecek meclis üyelerini seçiyoruz. Meclis üyelerinin seçiminden sonra başkanlık seçimi yapılacak. Bu yüzden tüccarımız oy verirken temsiliyet noktasında ulaşabilecekleri adaylara oy versinler. Çünkü sektörlerinde ki sorunların çözümü noktasında seçecekleri adayların yetkinlikleri önemli olacaktır.

TURİZMİ LOKOMOTİF SEKTÖR HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ…

Geçtiğimiz yıllarda ülkemize gelen İranlı turist sayıları ve Van’a gelen İranlı turist sayılarını kıyasladığımızda sadece altıda birini Van’da tutabilmişiz. İranlı turistlerin şehrimizi neden tercih ettiğine istatistiksel olarak bakacak olursak yaklaşık yüzde seksen gibi bir oranı alışveriş, tatil ve dinlenme için geldiklerini belirtmiştir.

TURİZM SADECE İRAN PAZARI DEĞİLDİR

Alışveriş konusunda sermayeyi içerde tutamıyoruz belki ama istihdam anlamında bir artısı bulunmaktadır. Van gölü sahillerini etkin kullanabilirsek, hem turist sayısını arttırabiliriz hem de nitelikli turistleri burada misafir etmiş oluruz. Turizmde sadece İran pazarını değil, aynı zamanda Irak, Ermenistan, Azerbaycan ve Avrupa pazarlarındaki turistlerinde cazibe merkezi olarak kabul edebileceği bir konuma ulaşırız. Turizmi lokomotif sektör haline getirmek istiyorsak yapmamız gereken yatırımlar aslında bellidir. Tatil ve dinlenme alanlarımızın sayısını arttırmalıyız. Göl kenarında kurulabilecek alanlar yaz turizmi için, eko köy projelerimiz ise kış turizmi için büyük avantajlar sağlayacaktır.

ZERNAKİ TEPE NEDEN GÖBEKLİTEPE OLMASIN…

Tarih ve kültür turizmi düşündüğümüz diğer bir projemiz. Baktığınız zaman şehrimiz büyük medeniyetlere ev sahipliği, başkentlik yapmış bir kent. Bunun en güzel örneklerinden biri de Erciş’te bulunan zernaki tepe. Yıllar önce yerleşik hayatın ve kentleşmenin en iyi örneği olarak orda duruyor. Burayı değerlendirmemiz lazım. Yakın zamanda adını duyuran göbekli tepe sayesinde Şanlıurfa’nın turist sayıları neredeyse on katına kadar çıktı. Zernaki tepe neden göbeklitepe gibi olmasın. Proje ekibimizle kazı alanında yaptığımız inceleme, gerekli destekler verilirse zernaki tepenin en fazla iki yıl içerisinde turizme kazandırılacağını gösteriyor. Bu anlamda gerekli ilgi ve desteği göstererek zernaki tepeyi kent turizmine kazandıracağız.

VANGÖLÜ ULAŞIM AĞINI KURMAK İSTİYORUZ…                                          

Vangölü’nde tarihi adalara ve Van gölü kıyısında bulunan yerleşim yerlerine ulaşımı mümkün kılacak bir ulaşım ağı projesi hazırladık. malumunuz Van Gölü’nde dört tarihi ada var, bu adalar ve üzerinde bulunan manastırlar hem tarihi miras anlamında hem de turizm anlamında oldukça kıymetli. ama maalesef ulaşılabilir değil. Bu adalara oluşturulacak bir ulaşım ağı hem tarih kültür turizmi hem de inanç turizmi potansiyelini arttıracaktır. Yerleşim yerleri arası ulaşım ağının oluşturulması ise hem kent ulaşımını rahatlatacak hem de yük ve yolcu taşımacılığında kolaylık sağlayacaktır.

FESTİVAL, MİTİNG VE TOPLANMA ALANLARINA İHTİYACIMIZ VAR…

Şehir merkezinde gerçekleştiren miting gibi organizasyonlar başta olmak üzere kentin günlük işleyişini etkileyen durumlar için ticareti aksatmayacak şekilde alanlar oluşturmak istiyoruz. Bununla birlikte festivallerin yerli ve yabancı turistleri buraya çektiğini daha önce deneyimledik. Geçtiğimiz yıllarda Gevaş ilçemizde yapılan bir festivale katılım 60 bin civarında oldu. Çok ciddi bir rakamdan bahsediyoruz. Ulaşım, yeme içme ve barınma gibi masrafları dikkate alırsak milyonlarca liradan bahsediyoruz. Bu tür festivalleri kentin tanıtımı ve ekonomisi için önemli buluyorum. Fakat bu festivallerin uluslararası çapta yapılması gerektiğine bununda ancak kapsamlı bir festival aklı ile mümkün olacağı su götürmez bir gerçek. Bununla ilgili paydaşlara bile bedel sunulmak üzere hazırlanmış projelerimiz hazır. Biz hazırız diyerek sözlerini noktaladı.

van taraf gazetesi van haber

İzzet Çoban projeler başkan adayı Van Tso Van