Vanlılardan TSO ekibine tepki: Halkın malını çarçur ediyorlar...

TAKİP ET

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) başkan ve yönetiminin Ankara'ya yaptığı ziyarete tepkilere neden oldu. Kentte ekonomi krizin derinleştiği bir döneme denk gelen ziyaret kentte büyük tepkilere neden oldu. 

Uzun zaman Van gündemini işgal eden ve YSK kararıyla başkanlığın Necdet Takva’ya verilmesinden sonra Van TSO’da yaşanan tartışmalar devam ediyor. Şaibeli seçimden sonra başa gelen Necdet Takva ve ekibi kent esnafına çözüm üretecek ekonomi çalışmalar yerine 60 kişilik bir grupla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ziyaret etti. Van Taraf Gazetesi olarak yaptığımız araştırmalarda Takva ve ekibinin ziyareti sırasında kişi başı yaklaşık 10 bin TL para harcadı. 

 

‘Van halkı yapılan harcamanın hesabını sormalıdır’

 

Van Taraf Gazetesi olarak tepki çeken Ankara ziyaretini Van halkına sorduk. Halkın yaşanan ziyarete yönelik haklı isyanını haberleştirdik. Birçok insanın evine ekmek bile ekmek götüremediği bir dönemde ziyaretin büyük bir külfet olduğunu dikkat çeken Vanlılar, Necdet Takva’nın oda imkanlarını Van halkı yerine şaibeli olarak başa gelen yandaşlarına peşkeş çektiğine dikkat çekiyor. 

Büyük bir külfettir 

 

Ziyarete katılmayan Beyaz listede seçilen meclis üyelerini tavrını da doğru bulan Vanlılar: “Necdet Takva yıllardır o koltukta oturuyor. Bu kezde Van halkı ve esnafına rağmen atamayla başa geldi. Başa geldikten sonra hizmet yerine yandaşlarını yanına alarak Ankara yolunu tuttu. Yanı kendisini atayan Hisarciklioğlu’na teşekküre gitti. Ama bu halkın parasıyla 60 kişiyi yanına alarak gitmesi doğru ve ahlaki değildir. Toplantıya 60 kişi ile değil, sembolik katılım olabilirdi. Bütün odalarda katılım öyle oldu. Bu paraları poz vermek için harcamaları yerine halka hizmet olarak kullanabilirledi.

 

Takva'nın paylaşımına tepki

 

 

Son olarak, "Sorun yok, her zaman umut vardır. Muhakkak ki bir yerlerde işini onuruyla yapan gazeteciler var elbette!. Onlar muhakkak varlar ve onlar bizim umudumuzu diri tutanlardır. 

Yaşasın; 10OcakGazetecilerGünü" sözleriyle yaptığı paylaşımını da tepki gösteren Vanlılar, "yalaka bir basın mensubunu yanına alarak bütün basın mensuplarına hakaret ettiğine" dikkat çektiler.

Van Taraf Gazetesi Van Haber 

Takva Halk Van Tepki Gazeteciler TOBB Başkan Beyaz Van Taraf Gazetesi