Van'da Devlet Destekleri Semineri

TAKİP ET

Van İş Adamları Derneği (VİŞAD) KOSGEB, İŞKUR, DAKA, TKDK işbirliği ile Van'da 'Devlet Destekleri' konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen seminerde konuşan VİŞAD il başkanı Ayhan Işık, “

KOSGEB, İŞKUR, DAKA, TKDK Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, il tarım ve orman müdürlüğü gibi kıymetli kurumların ekonomi yönetimindeki bilgi ve becerilerinin yanı sıra girişimcileri yönlendirmeleri, teşvik ve destekleri organize etmeleri yatırımcı için önemli bir nimettir. Elbette tüccarın ve tacirin evi olan Van TSO’da bu programın yapılması ayrıca önemlidir dedi.

 

Işık, Bu çerçevede bugün burada; istihdam, eğitim, prim, ar-ge, yatırım, geliştirme ve daha birçok alanda uzman ağızlardan devlet teşviklerini konuşacağız. Bu Destekler nelerdir, desteklerden nasıl faydalanabiliriz! Teşvik süreçleri nasıl yönetebiliriz!! Bu sorulara yanıt bulmaya çalışacağız.

 

VİŞAD olarak bu anlamlı programı organize etmekten duyduğumuz mutluluğu ifade etmek isterim. İktisadi performansı tartışma konusu olan, istihdamı ve diğer sosyo-ekonomik parametreler açısından ülke sıralamasında sonlarda olan Van şehrinin, kalkınması ve ilerlemesi için hepimize görevler düşmektedir. Bu organizasyon da bu çerçevede planlanmıştır.  Bu anlamda programı destekleyen kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşma sonrası DAKA yatırım destekleri koordinatörü Harun Örnek, İşkur il müdürlüğü Bünyamın Hakan ve Tahsin Eroğlu sunum.

Tarım ve Kırsal kalkınma destek kurumu il koordinatörü Hikmet İlhan ve KOSGEB adına Mehmet Ali Arvas birer sunum yaparak Devlet desteklerini anlattı.

Vişad Van Tso Ayhan Işık