Van, Gökyüzü Gözlem Etkinliğine ev sahipliği yaptı!

TAKİP ET

Astronomi, tarih ve bilimin bir arada buluşturulduğu Van Gökyüzü Gözlem Etkinliği başladı. Sanayi ve Teknoloji, Gençlik ve Spor ile Kültür ve Turizm bakanlıkları tarafından hazırlıkları yapılan ve önceki gece Van Gölü kıyısındaki Fidanlık Parkı'nda başlayan etkinliğe 7'den 70'e yüzlerce insan katıldı.

Türkiye’nin dört ayrı noktasında yapılması planlanan TÜBİTAK’ın gökyüzü gözlem etkinliği ikinci durağı Van oldu. Van, Astronomi, tarih ve bilimin buluştuğu Van Gökyüzü Gözlem Etkinliğine ev sahipliği yaparken bir dizi programlara katılmak üzere kente gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ilk günkü etkinliklerde yer aldı. Van Gölü kıyısında 3-5 Temmuz tarihlerinde Edremit ilçesi Fidanlık Parkı’nda düzenlenmeye başlayan etkinlik, Türkiye’nin dört bir yanından gelen astronomi tutkunlarının buluşma noktası olurken, profesyonel ve amatör astronomlar da gökyüzünü inceleyerek yıldızlarla buluşma fırsatı yakaladı. Etkinliğin açılışında konuşan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Vanlılar ve çevre illerdeki vatandaşlara etkinliklere katılmaları çağrısında bulunurken, gökyüzünü izleme fırsatı bulan Vanlılar ve dışardan gelen misafirler de etkinliği Şehrivan’a değerlendirdi.

GÖKYÜZÜ ETKİNLİĞİNE BİRÇOK KURUM ÖNCÜLÜK ETTİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının (TGA) destek ve katkılarıyla, TÜBİTAK koordinasyonunda gerçekleştirilecek Van Gökyüzü Gözlem Etkinliği başladı. Açılış törenine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Van Valisi Ozan Balcı, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt ve AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, profesyonel ve amatör astronomlar katıldı.

BAKAN VARANK: VAN’DA OLMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ

Sabah saatlerinde Van’a gelen Bakan Varank, yaptığı açılış ve ziyaretlerin ardından Edremit ilçesinde Van Gölü kenarında bulunan Fidanlık Parkı’nda yapılan “Gökyüzü Gözlem Etkinliği”ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Varank, gençlerle ve en büyük destekçileri olan aileleriyle buluşmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyleyerek sözlerine şöyle başladı: “Binlerce yıllık tarihiyle, medeniyetlerin beşiği, bölgesinin lokomotifi, bilimin ve ilmin şehri Van’da olmaktan çok mutluyuz. Bu vesileyle her birinizi sevgiyle saygıyla selamlıyor, etkinliğimiz hayırlı uğurlu olsun diyorum. Biz sadece seçim dönemlerinde değil her fırsatta üretim, yatırım ve istihdam ajandasıyla bölgemizi, bölgemizdeki şehirlerimizi ziyaret ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana eğitimden turizme, tekstilden tarıma, enerjiden sağlığa Van için ara vermeden yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz ay sayın Cumhurbaşkanımız buradaydı. Üzerinden bir ay bile geçmeden daha bu sabah şehrimizin ekonomik, sosyal ve teknolojik kalkınmasını sürekli kılacak yeni yatırımların, yeni fabrikaların açılışını gerçekleştirdik.” sehrivan 

Van göğe baktı tekno bakan