Van TMMOB, Çocuk istismarına karşı yazılı açıklama yaptı

TAKİP ET

Van TMMOB yaptığı yazılı açıklama da Çocuk istismarına karşı sessiz kalınmaması çağrısında bulundu.

Vantarafgazetesi- Her güne yeni bir çocuk istismarı haberi ile sarsılarak uyandığımız tablonun korkunçluğu giderek daha vahim bir hal almakta. Buz dağının görünen yüzü olarak ortaya çıkan duruma baktığımızda bile Türkiye'de yaşanan çocuk istismarı gerçeğinin ne kadar korkunç boyutlarda olduğu ortaya çıkıyor. Dünya ortalamasında üst sıralarda yer aldığımız çocuk istismarı vakalarına her gün bir yenisi ekleniyorken, Hükümetin yaptığı yeni yasal düzenlemeler ve yargıda uygulanan cezasızlık çocuk istismarının önünü açmaya devam etmektedir.



Çocuk istismarında ne durumda olduğumuzu gösteren ve bir kez daha neresinden tutacağımızı bilemediğimiz bir durumla karşı karşıyayız İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşında ki bir kız çocuğuna tecavüz edilmesi, insanî ve ahlâkî olmadığı gibi, şiddetle karşısında olduğumuz bu iğrenç vakanın eril erkek egemen bir tablo çizen faşist devlet anlayışının bir yansıması olarak toplumda etkisini göstermiştir. Bu zihniyet günümüzde birbirini kollar, korur bir pozisyondadır.

"Nitekim her bir sokağı, caddesi kameralarla çevrili bu semtte nasıl olur da 5 yaşında bir çocuğa tecavüz eden ahlaksız bu zat tespit edilememektedir'' denildi.

"Kadına ve çocuklara karşı yaşanan hak ihlallerinin zanlılarını aklamak için her türlü usulsüzlük yapabilen bu iktidar aynı zamanda bu tecavüzün zanlısıdır."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı görevini yapmaya davet ediyoruz. Kadınların, çocukların yani toplumun ihtiyaçlarını değil, iktidarın tekçi, cinsiyetçi ve ayrımcı ideolojisinin ihtiyaçlarına karşılık gelen, devletin sosyal rolünü, diyanete ve dini vakıflara devretme fetvalarınızdan, uygulamalarınızdan vazgeçin. Artık yeter! Her gün bir yurttan, okuldan, kurstan, hastaneden, yuvadan, mahalleden çocuk istismarı haberleri duymak istemiyoruz'' denildi.