Van Milliyetçi Hareket Partisi Gücüne Güç Kattı

TAKİP ET

Van'ın en büyük aşiretlerinden biri olan ve 25 bin seçmeni bünyesinde barındıran Beyzadeler Aşireti artık Milliyetçi Hareket Partisi'ni destekleyeceklerini açıkladı.

Dün akşam 21.30’da Beşyol’dakiVan Kültürü Yaşatma ve Dayanışma Derneğinin bürosu önünde toplanan 3000 binkişilik aşiret mensubu ve dernek üyeleri, Hz. Ömer Camisinin avlusundan hareketederek Milliyetçi Hareket Partisinin Cumhuriyet Caddesi City Van AVM’ninyanında bulunan seçim bürosuna hareket ettiler.

Saat 22.00’da Van MHP seçimbürosuna varan 3000 kişilik Beyzade Aşireti ve dernek üyeleri ‘’Her şey Vatan İçin’’ sloganlarıyla, coşku ve sevinçle karşılandı. Daha sonra MHPVan İl Başkanı Salih Güngöralp ve Van MHP milletvekili adayı Ramazan ÜçbaşBeyzadeler Aşiret lideri ve Van Kültürü Yaşatma ve Dayanışma Derneği sözcüsü KayaOrtasaç ve ekibiyle selamlaştılar.

Beyzade Aşireti’nin lideri ve dernek başkanı Kaya OrtasaçVan MHP milletvekili adayı Ramazan Üçbaş ile basın açıklaması yaptı.

Ortasaç ‘’ 08.04.2018 tarihleriarasında Ak Parti yönetimine katılıp ve hizmet ettik. Fakat 05.30.2018tarihinden itibaren istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisine geçtiğimiburadan duyurmak istiyorum. Bu geçişimiz inşallah MHP’ye ülkeye ve Van’ahayırlı ve uğurlu olur. 25 bin seçmenimizle bugünden itibaren MHP’nin yanındave partiye sağlayacağımız güçle daima ileriye doğru taşıyacağımıza sözveriyorum’’ dedi.

Ayrıca MHP Van Milletvekili AdayıRamazan Üçbaş konuşmalarında ‘’ Bu güzel günde Ramazan-ı Şerifin bereketligecesinde Van’ımızda şerefli ve medeni şekilde yaşayan, 1000 yıldır butopraklarda hayat sürdüren değerli büyüklerimiz, değerli katılımcılarımız ve 25bin oy potansiyeli olan aşiretimizin Milliyetçi Hareket Partisi’ne katılımınıgerçekleştireceğiz; bu süreç hepimizehayırlı ve uğurlu olsun’’ dedi.

Açıklama sonrası Kaya Ortasaç veyönetimi partililer ve partiye gönül verenlerle sohbet etti.

Son olarak gelen aşiret üyelerive seçim bürosunda bulunanlara MHP rozetleri takılarak program son buldu.

Van Gazetesi Haber