Van Halkının Van Spora Büyük Aşkı...

TAKİP ET

Vanspor Altyapılar genel koordinatörü Fahri Baştürk ile gençlerin spora teşviki ve Vanspor'un bölgede halihazırda olan yükselişi hakkında keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Vanspor altyapı seçmeleri  başladı. 

Vanspor Futbol Kulübü tarafından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2022-2023 sezonu öncesi yapılan altyapı oyuncu seçmelerine yoğun ilgi oldu.

İpekyolu İlçe Stadyumu'nda gerçekleştirilen seçmelere 
2007-2008)-2005-2006)-
2003-2004) yılları arasında doğan futbolcu adayları katılıyor.  Yaş gruplarına göre ayrılarak kendileri için hazırlanan testlerden geçen adaylar, Vanspor altyapı genel koordinatörü Fahri Baştürk , futbol altyapı antrenörleri Ferhat Yıldırımçakar, kaleci antrenörü Gökhan Yıldız,  Oktay Belli, Furkan Balka ve  Nihat Gülaçar, tarafından değerlendirmeye tabi tutuluyor. 
YÖNETİM TAM KADRO KATILDI 
Altyapı seçmelerini Küplüp başkanı Mehmet Avcı, basın sözcüsü Yunus Aykaç, kadın futbol takımı yönetici Şehnaz Çelik, kulüp müdürü Özhay Hakan ve Gölkentli Taraftarlar derneği başkanı Nevzat Aslan ve çok sayıda futbolcu aileleri izledi.

 

Sayın Baştürk altyapılar hakkında bizlere değerli bilgiler verdi.
Sizi biraz tanıyabilir miyiz Hocam?

 Adım Fahri Baştürk, altyapılar genel koordinatörüyüm. Yaklaşık dört beş yıldır bu görevdeyim.Yani artık kendimi tamamen gençlere ve çocuklarımıza adamış durumdayım. Çocukların bir nebze umudu, benim için her şey demek, onlar benim çocuklarım. Onlar bensiz, ben onlarsız olamam, alıştık birbirimize.
Peki hocam, bildiğinniz üzere Vanspor’un seçmleri için birçok müraacat oldu bu konu hakkında neler söyleyeceksiniz? 
Şimdi biz başvuru formunu açtığımızda bu kadar yoğun talep olacağını düşünmemiştik. Tüm bölge illerden Bitlis, Muş ve Siirt gibi şehirlerden birçok katılımcı bizi arıyor ve katılmak  istediğini aktarıyor. Bugün görmüş olduğunuz kalabalık yarın ve diğer günlerde de olacaktır. Bunun nedeni Vanspor’un bölgenin yükselen bir yıldızı haline gelmesidir. Yetenekli gençleri keşfediyoruz ve inanıyorum ki bu gençler Vanspor’a katkı sağlayacaktır. Ayrıca bölge futboluna da katkısı olacaktır.
Hocam son olarak okuyuculara bir mesajınız var mı?
Okuyucularımızdan beklediğimiz Vanspor’umuzun her zaman yanında olmalarıdır.Gençlerimiz sadece futbola ilgili olmayabilir, ancak bizler bu gençleri basketbol,voleybol ve diğer branşlar için teşvik etmeliyiz. Halkımızdan da çocuklarını spora teşvik etmesini bekliyoruz. Aileler emin olsunlar ki sporla uğraşan gençlerimiz özgüvenli ve ahlaklı bireyler olacaktır.
- Hocam bizlere ayırdığınız değerli vakit için  çok teşekkür ederiz
Ben teşekkür ederim. Tüm okuyucularımıza sevgilerle. Van Taraf Gazetesi Van Haber

 

 

 

Mehmet Avci Nevzat Aslan Fahri Baştürk Van Spor VanSpor FK Van Van Taraf Gazetesi