Van Gölü'nde batan teknenin yeri tespit edildi

TAKİP ET

Van Valiliği Van Gölü'nde batan kaçak göçmenleri taşıyan teknenin yerinin tespit edildiğini açıkladı.

Gevaş ilçesi Yoldöndü Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan Altınsaç Mahallesi’nde 27 Haziran 2020 günü saat 22.00 sıralarında kendi tekneleriyle Van Gölü’ne açılan Sedat ve Medeni Akbaş isimli şahıslardan uzun süre haber alınamaması üzerine mahalle muhtarının 28 Haziran günü saat 18.00’da hem Van hem de Bitlis’teki güvenlik güçlerine kayıp ihbarında bulunmuştu.

Kayıp şahıslardan Medni Akbaş, 28 Haziran 2020 günü saat 23.00 sıralarında Van’ın Tuşba İlçesi Çitören Mahallesi’nde bulunmuştu. Medeni Akbaş’ın ifadeleri ve çevreden elde edilen bilgiler doğrultusunda Van İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına ait gece görüşlü termal kameralı helikopter, İHA ve botlarla göl ve çevresinde arama tarama faaliyetine başlanmıştı.

10 gündür Van Gölü’nde batan kaçak düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin arama çalışmaları aralıksız devam etti. Bugüne kadar 13 kaçak düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştı.

Van Valiliği bugün devam eden arama çalışmaları sonucunda Van Gölü’nde batan kaçak düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin bulunduğunu duyurdu.
 

BATIK TEKNE ÇARPANAK AÇIKLARINDA BULUNDU
Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
Van gölünde batan teknenin yeri tespit edildi. Tekne çarpanak açıklarında 106.5 metre derinlikte bulunmuş. Tekne ve cenazelerin
çıkartılması için gerekli çalışmalara başlanılmıştır.