Van engel tanımadı: Vekiller açıklama yaptı

TAKİP ET

Van'da kayyum atamalarını protesto eden kitlenin yürüyüş ve açıklama yapmasına bugün de izin verilmedi. Polis engeline rağmen HDP'li vekiller açıklama yaptı, gençler ise sokaklarda yürüyüş düzenledi.

VanTarafGazetesi- İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atanan Van'da protesto gösterileri 5'inci gününde de devam ediyor. Van Büyükşehir Belediye eşbaşkanları, milletvekilleri, parti yöneticileri ve Barış Annelerinin de aralarında bulunduğu grup, açıklama yapmak için Feqiyê Teyran Parkı'na doğru yürüdü.

Sanat Parkı’nda önleri polislerce kesilen HDP'lilerin Feqiyê Teyran Parkı'nda açıklama yapmasına izin verilmezken HDP'liler polis ablukasına alındı. HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç tüm engellemelere rağmen açıklama yaptı. Sarısaç, halkların iradesini gasp ederek sandığın hiçe sayıldığını belirterek, “gasp ve hırsızlıktan bir an önce dönülmesini” istedi.

POLİS MEGAFONLA BASTIRMAYA ÇALIŞTI

Konuşması polis megafonuyla bastırılmaya çalışılan Sarısaç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kayyumların asla kimseye faydası yok. Olmuş olsaydı 2016 yılında olurdu. Olmuş olsaydı 100 yıldır inkar edilmeye çalışılan halk bitirilmiş olacaktı. Görüyorsunuz hiçbir işe yaramıyor. Güvenlik de yaramıyor, kayyum da yaramıyor. Bu halkların iradesini hiçe saymak da yaramıyor. Çünkü bu halk, bu belediyelere 4 duvar olarak bakmıyor. Bizim için halkın iradesini, değerlerini temsiliyetidir. Buraları tekrardan geri alacağız.” Sarısaç’ın konuşması alkışlarla son buldu.

SOKAKLARDA YÜRÜYÜŞ

HDP'li vekillerin açıklamasına katılmalarına izin verilmeyen yurttaşlar ise, Sanat Sokağı'ndan başlayarak birçok sokakta “Kürdistan faşizme mezar olacak” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atarak, yürüdü. Polis müdahalesini dinlemeyen gençler, yürüyüşlerini sokaklarda sürdürüyor.