Van, Diyarbakır, Hakkari Ve Mardin'de Eş Başkanlar Mazbatasını Aldı

TAKİP ET

Erciş, Bismil ve Yenişehir, Yüksekova, Nusaybin ve Derik ilçelerinde HDP'li seçilmiş eş başkanlar mazbatasını aldı.

VanTarafGazetesi - Ana SayfaGÜNCEL


Van, Diyarbakır, Hakkari Ve Mardin’de Eş Başkanlar Mazbatasını Aldı
Son güncelleme Nis 15, 2019

2
Paylaş FacebookTwitter
Erciş, Bismil ve Yenişehir, Yüksekova, Nusaybin ve Derik ilçelerinde HDP’li seçilmiş eş başkanlar mazbatasını aldı.

Van’ın Erciş, Diyarbakır’ın Bismil ve Yenişehir, Hakkari’nin Yüksekova, Mardin’in Nusaybin ve Derik ilçelerinde seçilmişler mazbatasını aldı.

MARDİN


Fotoğraf: MA
Mardin’in Nusaybin ve Derik ilçelerinde HDP’li belediye eş başkanları halkla birlikte belediyeyi devraldı. Eş başkanlar, kenti halkla birlikte yönetme sözü verdi.

HDP’nin rekor oyla kazandığı Nusaybin Belediyesi Eş Başkanları Semire Nergis ve Ferhat Kut ile belediye meclis üyeleri mazbatalarını aldı. Nusaybin Adliyesine gelerek, ilçe seçim kurulundan mazbatalarını alan eşbaşkanlar Nergis ve Kut, adliye binası önünde açıklama yaptı. AKP’nin itirazı nedeniyle mazbatalarını gecikmeli aldıklarını dile getiren Eş Başkan Nergis, bütün Nusaybin halkına teşekkür etti. Nergis, belediyeyi birlikte yönetmek için gerekli adımları atacaklarını söyledi. Açıklama ardından Eş Başkanlar beraberlerindeki heyetle birlikte parti binasından belediyeye geçti.

Belediye önünde yüzlerce kişi bir araya gelirken Eş Başkan Ferhat Kut da kenti halkla birlikte yöneteceklerini söyleyerek personelin de ayrım yapmadan halka hizmet etmesi gerektiğinin altını çizdi. Eş başkanlar, görevi eski Eş Başkan Cengiz Kök’ten devraldı.

Öte yandan HDP’li Derik Belediye Eş Başkanları Mülkiye Esmez ve Mehmet Şerif Kıran da mazbatalarını alarak belediyeyi devraldı. Belediyeyi devralan eş başkanlar ilçeyi halkla birlikte yöneteceklerini söyledi.

HAKKARİ


Fotoğraf: MA
Hakkari Belediye Eş Başkanı Cihan Karaman ve meclis üyeleri mazbatasını aldı. KHK’li olduğu gerekçesiyle mazbatası verilmeyen Eş Başkan Seher Kadiroğlu Ataş, “Biz mazbatamızı halkımızdan aldık. Halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ise mazbatasını dün alan HDP belediye Eş Başkanları Remziye Yaşar ile İrfan Sarı, belediye önünde devir teslim töreni düzenledi. 31 Mart’ta yapılan seçimlerde ilçede yüzde 66.18 oy alarak belediyeyi kazanan HDP’li eş başkanlar, meclis üyeleri, HDP, DBP’li yöneticiler ve çok sayıda yurttaş belediye binası önüne geçerek törene katıldı. Zırhlı araç, beton blok ve bariyerlerin kaldırıldığı bina önüne toplananlara hitap eden HDP İlçe Eşbaşkanı Hüsnü Beşer, halkın iradesinin yok sayıldığı bir süreçte halkın belediyelerini geri alarak bu gaspa cevap verdiğini söyledi.