Van'da 'Zülküf Gezen' açıklaması

TAKİP ET

Van'da 'tecrit' politakalarını protesto amacıyla Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde açlık grevini sürdürürken yaşamına son veren Zülküf Gezen anıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi'nin (TJA) öncülüğünde kitlesel basın açıklaması düzenlendi.

HDP Tuşba Seçim Bürosu'nda yapılan açıklamayı kent vekili Muazzez Orhan okudu. Gezen'i anarak konuşmasına başlayan Orhan, "Gelinen süreçte zenginliğimiz olan tüm farklılıkları, duyguları tekleştirmek isteyen ve bu uğurda devletin sahip olduğu bürokratik, ekonomik, askeri ve sosyal tüm güçlerini seferber eden bir zihniyetin sonucu Zülküf Gezen adlı gencimiz yaşamına son vermiştir. Ülkedeki tüm baskı, inkar ve savaş politikalarına karşı ve yürütülen ağırlaştırılmış tecride karşı hayatına son veren Zülküf Gezen, her gün büyüyen ve yayılan açlık grevlerinin sonucunda yaşanabilecek ölümlerin önüne geçmek için kendini feda etmiştir" dedi.

Zülküf Gezen’in cenazesinin kaçırılarak dini vecibelerini yerine getirilmesine izin verilmediğini söyleyen Orhan,"Polis halkın ve vekillerimizin cenaze törenine katılmasını engelleyerek, yaşanan bu ölümü örtemeyeceği gibi; bundan sonra da yaşanacak benzer ölümlerin önüne de geçemeyecektir" ifadesinde bulundu. Adalet Bakanlığı'nı göreve çağıran Orhan, "Zülküf Gezen, bugün özgürlük meşalesini yeni bir aşamaya taşımıştır. Zülküf Gezen; tüm toplumun, halkın, demokratik kamuoyunun vicdanı ve sesi olmuştur" diye belirtti.

Basın açıklamasının ardından yapılan yürüyüş Beşyol'da son buldu. Bu arada Van'ın tüm ilçelerinde de aynı amaçla basın açıklaması yapıldı.
Vanhaberdar