Van'da vatandaşlar kaldırım İşgaline Tepkili!

TAKİP ET

Van'ın en büyük sorunlarından biri olan kaldırım işgali yapılan tüm denetimlere rağmen devam ediyor. Özellikle ara sokaklarda esnafın kaldırımları iş yeri gibi kullanması vatandaşları zor durumda bırakıyor.

VanTarafGazetesi - Van’ın işlek caddelerinde ve ara sokaklarda bulunan işyerleri, vatandaşın yaya olarak kullandığı kaldırıma tezgâh kurarak kaldırımı işgal ediyorlar. Bu durumdan şikâyetçi olan vatandaşlar kaldırımı işgal eden esnafa tepkisi gösterdi.


 

Van’da yapılan tüm denetimlere rağmen ara sokaklardaki kaldırım işgali çözüme kavuşturulamıyor. Esnafın kaldırımları kendi iş yeri gibi kullanması yayaları zor durumda bırakıyor. Hal böyle olunca ara sokaklarda kaldırımlarda yürümek neredeyse imkansız hale geliyor.

 

Yapılan bu ihlal sadece yayaları değil sürücüleri de zor durumda bırakıyor. Kaldırımları kullanamayan yayalar yolu kaldırım niyetine kullanıyorlar, bu da kazalara davetiye çıkarabiliyor.

 

Vatandaş Kaldırım İşgaline Tepkili!

 

Yapılan kaldırım işgaline tepki gösteren vatandaşlardan Samet D. ; “Ara sokaklarda kaldırımları neredeyse hiçbir şekilde kullanamıyor. Esnafların hepsi kaldırımı kendi iş yerinin bir parçası gibi kullanıyor. Hal böyle olunca biz de yolda yürümek zorunda kalıyoruz, bu şekilde de araçlar ile ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Bu yüzden kazalar olabilir. Umarım buna bir çözüm bulunur.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Yapılan işgallerden dolayı kaldırımda yürümenin neredeyse imkansız hale geldiğini söyleyen Hakan Y ise; " Caddelerde ve sokaklarda yürüyemez hale geldik. Hangi sokağa girsek kaldırımların hepsi işgal edilmiş. Özellikle ara sokaklarda durum daha da kötü. Yetkililer gerekli işlemleri yapmıyor. Kaldırımın yayalar için yapıldığının farkında değil esnaflarımız.







Diğer yandan bazı sürücülerde arabalarını kaldırımlara park ediyor. Burası adı üstünde yaya kaldırımı ama yayalar kullanamıyor. Yetkili mercileri gerekli işlemleri ve görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Vatandaşların tepki olarak kendi haklarını kısıtlayan bu kişilerden bu işgale son verinceye şikâyette bulunacağız" şeklinde konuştu.