Van'da Sağlık Çalışanı ve 6 Kişi Karantinaya alındı

TAKİP ET

Van'da aralarında bir sağlık personelininde olduğu 6 kişi coronavürüsü şüphesi ile karantina altına alındı.

Van'in Erciş ilcesinde coronavirüsü taşıdıkları şüphe edilen 6 kişi karantina altına alındığı iddia edildi. Vürüs şüphesi taşıyanlar arasından bir sağlık personelinin olduğu da belirtiliyor.

Türkiye genelinde her geçen saat belirtileri ve etkileri çoğalan coronovirüsü, kaygıları güçlendirmeye devam ediyor. Edinen bilgilere göre Erciş ilçesinde 6 vakaya daha ulaştığı belirtildi. Erciş Devlet Hastanesinde karantina altına alınanlar arasında Umre’den dönenler olduğu söyleniliyor.

Covid-19 bulaşan corona virüsü pozitif vaka sayısına her gün yeni sayılar eklenilirken aynı virüsü taşıdıkları şüphesi ile karantinaya alınan hasta sayıları ise artmaya devam ediyor. İddiaya göre Erciş Devlet Hastanesine yaşadıkları rahatsızlıklar ve Covid-19 belirtileri taşıdıkları şüphesi ile ilçe devlet hastanesine baş vuran 6 kişinin karantina altına alındığı öne sürüldü. Şüpheli hastaların bir kısmının Umre’den geldiği belirtildi.

Corona virüsü şüphesi taşıyan hasta sayısının artması ile birlikte Erciş Devlet Hastanesi acil servis, sarı alanı girişe kapatıldı. Sarı alan bölümünün olası yeni vakalara karşı müdahale alanı olarak hazırlandığı belirtildi.

Covid-19 bulaşan corona virüsü pozitif vaka sayısı Türkiye’de ve dünyada artmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gün gün elde edilen bilgileri aktarmayı sürdürürken dünyadan da güncel sayılar resmi kurumlar tarafından paylaşılıyor

Kaynak Ajans Erciş