VAN'DA KÜRTÇE BİLEN YOKMUŞ!

TAKİP ET

Van Turizm ve Seyahat Fuarı'nın tanıtım afişlerinde önceki yıllarda yer verilen Kürtçe'ye bu yıl 'Akademik anlamda bilen birini bulamadık' denilerek yer verilmedi.

Mezopotamya Ajansının haberine göre ,Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde 21 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Van Turizm ve Seyahat Fuarı’nın reklam afişlerinde “Akademik anlamda bilen biri bulunmadığı” gerekçesiyle Kürtçe’ye yer verilmedi. Türkçe, İngilizce, Arapça ve Farsça’nın bulunduğu afişte önceki yıllarda Kürtçe’ye de yer veriliyordu. 

 

KÜRTÇE YOK AMA...

 

Kültür ve Van Valiliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Van Büyükşehir Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO), Van Ticaret Borsası (VATBO), Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, KOSGEB, TÜMSİAD, Van Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) ve Türkiye Fuar Yapımcılar Derneği’nin (TFYD) desteklediği  fuarın reklam afişinde neden Kürtçe’nin yer almadığını sorduğumuz Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Van ilinde akademik anlamda Kürtçe bilen birini bulamadıkları için yer vermediklerini iddia etti. 

 

Fuara “Uluslararası bir hava katmak” adına İngilizce’ye yer verdiklerini öne süren Güler, Farsça’nın ise İranlıları fuara çekmek adına kullanıldığını savundu. Güler, “Akademik anlamada Kürtçe bilen birini bulamadık. Bunun bizim için özel bir nedeni yok” savunmasını yaptı. 

kaynak:vanhaberdar.com