Van'da Kayyım Protestosu!

TAKİP ET

Belediyelere kayyım atanması Van'da protesto edildi. HDP İl Eşbaşkanı Öznur Bartın, 'AKP-MHP bloğu kaybedecek, halkın direnişi bir kez daha kazanacaktır" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü, belediyelere kayyım atanmasını, partinin il binasında yaptıkları açıklamayla protesto etti. Fiziki mesafenin korunduğu açıklamaya HDP Milletvekili Muazzez Orhan Işık, partililer, TJA aktivistleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. HDP İl Eşbaşkanı Öznur Bartın, salgın tehlikesine rağmen sokaklara dökülen halkın kayyım politikasını protesto ettiğini belirterek, “Halk belediyelerini sahipleniyor. Kayyum politikası ve baskı politikalarına karşı halk büyük bir tepki göstererek, bu politikaları boşa çıkarıyor. Ne olursa olsun halkımız direnişle kayyumu istemediğini söyleyerek direnmeye devam ediyor. İktidarın kayyum politikaları tarihe kara bir leke olarak geçecektir” dedi.

Belediyelerin yönetimindeki il ve ilçelerde eşbaşkanlık sistemiyle kadın projelerinin yaşam bulduğunu söyleyen Bartın, “Ancak kayyım atanır, atanmaz ilk hedefi kadın kazanımlarını gasp etmek oldu. Kadını yaşamın merkezine koyan eşbaşkanlık sistemi, hedef alınarak suç sayıldı. Kayyım atamaları tamamen hukuksuzdur. AKP-MHP bloğu kaybedecek, halkın direnişi bir kez daha kazanacaktır" diye konuştu.MA