Van'da Kadınlar Günü Büyük Coşkuyla Kutlandı FOTO GALERİ

TAKİP ET

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bu yıl Van'da çeşitli etkinlikle kutlandı.

VANTARAF GAZETESİ – 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bu yıl Van’da çeşitli etkinlikle kutlandı. “Direnişi örgütlüyor, özgürlüğe yürüyoruz” şiarıyla kent merkezindeki Kültür Sokağı’nda bulunan bir düğün salonunda gerçekleşen şölene, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Van Milletvekili Muazzez Orhan ve çok sayıda  kadın katıldı. 

Kadın Aktivisti Gülcihan Şimşek, kadınlara yönelik saldırının sebebinin yükselen kadın özgürlük mücadelesi olduğunu Eşbaşkanlık sisteminde göstermiş oldukları başarıdan ötürü kadınların siyaset yapmasının önüne engeller konulduğunu söyledi. 

Ardından konuşan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran’da kadınlar için sadece 8 Mart’ın değil tüm günlerin direniş günü olduğunu kaydetti. Kadınların yükselen mücadelede yürüttüğü öncülüğü gören AKP-MHP iktidarının kadınları yok etmenin çabası içinde olduğunu dile getiren Başaran, “İşte bu yüzden tutukluyorlar. Sayın Figen Yüksekdağ, Sayın Gülten Kışanak, Sayın Sabahat Tuncel ve binlerce kadın yoldaşımız bu yüzden tutuklu. Yürüteceğimiz büyük mücadele tüm yoldaşlarımızın özgürlüğüne kavuşmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından şölen, müzik dinletisi ve halaylarla son buldu.

Rengarenk giyinen kadınlar barışın sesi ile haykırıp doyasıya eğlendiler...