Van'da 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı Kutlandı

TAKİP ET

Van'da, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) tarafından "Güvencesizliğe, işsizliğe, yoksulluğa, gericiliğe teslim olmayacağız" şiarıyla 1 Mayıs mitingi gerçekleşti. Musa Anter Barış Parkı'nda düzenlenen mitinge, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı, sendika temsilcileri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Muazzez Orhan ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

VanTarafGazetesi-
Van'da 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı Kutlandı
Van’da, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) tarafından "Güvencesizliğe, işsizliğe, yoksulluğa, gericiliğe teslim olmayacağız" şiarıyla 1 Mayıs mitingi gerçekleşti. Musa Anter Barış Parkı'nda düzenlenen mitinge, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı, sendika temsilcileri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Muazzez Orhan ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Van'da 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı Kutlandı
Haberi Sesli Dinle
Facebook
Twitter
Google+
Whatsapp
Gazetewan- Miting’te ilk olarak konuşan Tertip Komitesi Başkanı Ergin Işık, işçilerin ve emekçilerin 1 Mayıs’ını kutladı. Ardından söz alan DİSK Bölge Başkanı Mehmet Şirin Gürbüz, ekonomik krize değinerek işçilerin artık geçinemediğine dikkat çekti.



‘AKP toplumu geleceksiz bırakmaktadır’



HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan ise yaptığı konuşmada ‘’hiçbir dönemde emeğin bu kadar değersizleştirilmediğine dikkat çekti. AKP iktidarı süresince, emekçilerin tüm kazanımlarını gasp edip güvencesizliği köleliği dayatmakta olduğunu söyleyen Orhan, “AKP toplumu geleceksiz bırakmaktadır. AKP, iktidara geldiği günden bu yana, işçinin ekmeği küçülmüştür. Emeğinin karşılığı olan ücret azalmıştır. İşe girebilmekten emekli olmaya, izin kullanmaktan güvenceli olmaya kadar, AKP iktidarı, emeğe dair tüm başlıklarda, emeğe karşı bir saldırı altındadır” ifadelerini kullandı.



‘YSK bu dönemin kayyımı olmuştur’



31 Mart yerel seçimlerine de değinen Orhan, “MHP-AKP bloğu her türlü hile, oyun, hırsızlık, baskıyı uygulamasına rağmen kaybetmiştir. Bu ağır yenilgiyi hazmedemediği için Diyarbakır, Erzurum, Kars ve Van’da kazandığımız belediyelerde mazbata vermemiştir. YSK, bu dönemin kayyımı olmuştur. AKP Tuşba’da 10 bin, Edremit’te 7 bin, Çaldıran’da 2 bin 500 oy farkla kaybettiği seçimleri YSK darbesiyle gasp etmiştir” diye kaydetti.



Konuşmaların ardında, Miting, Koma Rojarya’nın seslendirdiği parçalar ile son buldu.