Van Büyükşehir Belediyesi 2017 yılında 306 işçiye kadro sözü vermişti.

TAKİP ET

Van Belediyesinde Taşaron işçisi olarak çalışan işçilere kadro sözü veren AKP, 2 Nisan 2018'de yapılan mülakatta 306 işçiyi işten çıkardı.

VanTarafGazetesi - Van valilisinin 2 Nisan 2018 tarihinde formalite icabı olarak yaptığı mülakattan bir hafta sonra 306 işçinin işine son verdi. 

İşçiler, kendilerine mülakatın formalite icabı olduğunu bir hafta sonra işten çıkarıldıklarını söyledi. 

Mülakattan önce çalıştıklarını ifade işçiler, Ak parti 2017 yılında taşaron işçisine kadro sözü verdiğini ve kanun çıkardığını anlattı. İşçiler, "Yasa gereği mülakat yapılacak denildi.Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm Ak Parti li Bakanlar,Milletvekilleri,siyasetçiler ve yöneticileri mülakatin formalite,çalışanin çalışma alanı ile ilgili basit sorulardan oluşacağı ve kimse mülakattan kalmayacaktır denildi.Van Büyük şehir belediyesi. (Van valiligi) 2 Nisan 2018 tarihinde bizi mülakata aldı. Sonuçları bir hafta sonra açıkladı. 306 kişi başarısız olarak işten çıkarıldık" dedi. 

 



Yapılan tüm itirazların reddedildiğini belirten İşçiler, şöyle devam etti. "Bireysel olarak davalar açıldı. Van idare mahkemesi ve Erzurum Bölge idare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme kararı gereği Van Büyükşehir Belediyesi (Van Valiligi) Mart 2019 da tekrar mülakat yaptı.1 Nisan 2019 tarihinde sonuçları ilan etti. Tüm herkesi başarısız kıldı.İtirazlar tekrar Reddedildi. Bu mülakatta sorulan sorular, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkilileri ile tüm Ak Parti yönetici ve siyasi erkanının beyanlarına uygun ve tamamen mesleki konulardan kim ne iş yapıyorsa o soruldu.Bize sorulan sorulara tamamen doğru cevap verdik. Ama yine elendik. Tekrar idare mahkemesine gittim,tekrar dava açıldı. Tekrar yürütmeyi durdurma kararı aldık. Van Büyükşehir Belediyesi (Van Valiligi) 3'ncü sefer mülakat 7 mart 2020 tarihinde yapıldı. Ve yine herkes elendi.İtiraz ettik daha cevap verilmedi. 2 yıldır işsisiz.Mağdur ve perişan durumdayız. Tüm Hükümet yetkilileri Bakanlar ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan mülakattan kimse kalmayacak dediler.Ama Van Valiligi başka bir tavır içinde.306 kişi yiz. Mağduruz işimiz dönmek istiyoruz" işten çıkarılan işçilerin iddiaları...