Van Ak Parti Gençlik Kongresi Yapıldı

TAKİP ET

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Van İl Gençlik Kolları 6. Olağan İl Kongresine katılmak ve bir dizi içinde bulunmak üzere Van'a geldi.

Çeşitli programlara katılmak üzere kente gelen Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Ferit Melen Havalimanı'nda Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, AK Paarti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Çalağan, Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve AK Parti İl Yürütme Kurulu tarafından karşılandı.



Havalimanından Erciş ilçesine hareket eden Bakan Kasapoğlu, Afganistan'ın Pamir Yaylası'ndan 37 yıl önce göç ederek Erciş'in Ulupamir Mahallesi'ne yerleşen Kırgız Türklerinin geleneklerini yaşattığı Ata Yurdu'nu ziyaret etti. Kırgız Türklerinin geleneksel oyunlarını izleyen Kasapoğlu, daha sonra Erciş ilçesindeki Kitap Kafe'de gençlerle bir araya gelerek, taleplerini dinledi.



Cuma namazını ilçedeki Kara Yusuf Paşa Camisi'nde kılan Kasapoğlu, daha sonra esnafla bir araya gel sonra Gençlik Kolları 6. Olağan İl Kongresine katılmak üzere Van'a hareket etti.



Erciş ve Muradiye ilçelerindeki incelemelerinin ardından Edremit ilçesindeki Nur Tatar Spor Salonuna geçen Bakan Kasapoğlu, burada yapılan AK Parti Van Gençlik Kolları Başkanlığı 6. Olağan İl Kongresine katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kongrede AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas ve İrfan Kartal ile birer selamlama konuşması yaptı.



TÜRKMENOĞLU: 2023 HEDEFLERİMİZE EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ

İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu selamlama konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün burada geleceğimizin teminatı gençlerimizle bir aradayız. 6. kongrelerini gerçekleştiriyoruz. 6. kongrelerini gerçekleştiriyoruz. Ama bizler, Selçuklunun, Osmanlının o azametli ve ihtişamlı günlerini unutmayacağız Dünyaya medeniyet dağıttığımız günleri muhteşem devirlerimizi unutmayacağımız gibi; Cumhuriyet döneminin de vesayetçi dönemlerini unutmadan, 2023, 2053, 2071 hedeflerimize emin adımlarla gençlerimizle birlikte yürümeye başladıklarına devam Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresinin hayırlara vesile olmasını diliyorum "



BAKAN KASAPOĞLU, "AK KADROLAR 19. YILDA İNANDIĞI YOLDA YÜRÜYOR"

Daha sonra konuşma yapan Bakan Kasapoğlu, Van'a doyum olmadığını belirterek, "Sizlerle bir araya getiren Rabbime hamdolsun. Van'ın yiğit evlatları, kongremiz hayırlı olsun. AK kadrolar 19. konu Bu hak davanın bugünlere gelmesinde emeği olan, bir AK Parti ferdini gönülden selamlıyorum "diye konuştu.



"BU KÖPRÜYÜ TOPLA, TÜFEKLE, FİTNEYLE YIKAMADILAR YIKAMAYACAKLAR"

Bu gönül köprüsünü birlikte güçlendirerek yarınlara yürüyeceğiz. Van bu konuda öncü il. İnanıyorum ki enerjisini yenileyen bir kadro ile Van ve Türkiye için 2023, 2053 ve 2071 daha aydınlık olacak. Bu gönül köprüsünün mayasında muhabbet, sevgi, güven, dostluk var. Bunlar var oldukça bu köprüyü topla, tüfekle, fitneyle yıkamadılar yıkamayacaklar. Bu köprüdeki inançla liderine 'asla yalnız yürümeyeceksin' diyen bir ak kadro var. Bunlar var olabilir surece birileri lafla, iftira atacaklar ve fitne fesatla uğraşacaklar. Bunlara inanmayacağız, kenetleneceğiz, bir olup kardeşçe beraber yürüyeceğiz "ifadelerini kullandı. Bunlar var oldukça bu köprüyü topla, tüfekle, fitneyle yıkamadılar yıkamayacaklar. Bu köprüdeki inançla liderine 'asla yalnız yürümeyeceksin' diyen bir ak kadro var. Bunlar var olabilir surece birileri lafla, iftira atacaklar ve fitne fesatla uğraşacaklar. Bunlara inanmayacağız, kenetleneceğiz, bir olup kardeşçe beraber yürüyeceğiz "ifadelerini kullanacağız. Bunlar var oldukça bu köprüyü topla, tüfekle, fitneyle yıkamadılar yıkamayacaklar. Bu köprüdeki inançla liderine 'asla yalnız yürümeyeceksin' diyen bir ak kadro var. Bunlar var olabilir surece birileri lafla, iftira atacaklar ve fitne fesatla uğraşacaklar. Bunlara inanmayacağız, kenetleneceğiz, bir olup kardeşçe beraber yürüyeceğiz "ifadelerini kullandı.



HEDEFİMİZ HEP DAHA İLERİSİDİR

Salonda bulunan gençlerin eski Türkiye'yi bilmediklerini söyleyen Kasapoğlu, "İyi ki de bilmiyorsunuz. Hastanelerin o zaman ki hallerini bilmiyorsunuz. Hastası derslerini bilmiyorsunuz. Kitabı, sırayı bilmiyorsunuz. Zemini olmayan salonlar mı dersiniz, bitmesen tesisler mi dersiniz. Çok farklı bir Türkiye var Geçtiğimiz günlerde Milli Uzay Projesini açıkladık Hep derdik elin oğlu kızı uzaya gidiyor Artık evlatlarımız gidecek Evlatlarımızın yükseklerde Evlatlarımızla gurur duyuyoruz.Hedefimiz hep daha ileridir Van'ımızın gençleri çok fazla Gençlerinin enerjisi, heyecanı Var. Onlara daha fazlası lazım 2 hafta önce çok önemli protokoller imzaladık Eski model gibi modern tesislerin imzasını attık. Hızlı bir şekilde başladık ve kısa zamanda Van ve ilçelerimizce kazandıracağız. "Dedi.



"GENÇLERİMİZİ TÜM İMKANLARLA BULUŞTURACAĞIZ"

İl Gençlik Kongresi sonrası ziyaretlerine devam eden Bakan Kasapoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) hayata geçirilen Genç Ofisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşmada, kentte ilgiden duyduğu dileğiyle dile getirdi.

Van'ı çok önemsediklerini ifade eden Kasapoğlu, yazmayı kaydetti:

"Gençlerimizi tesislerle, salonlarla ve tüm imkanlarla buluşturacağız Biliyorsunuz. Buradaki Genç Ofisi, Türkiye'nin en hız donatılan genç ofisi oldu. İnşallah bir ve beraber olacağız. Birlik ve beraberlik bereketiyle de halkımızı, gençlerin olduğu bileceğiz Buraları dolu dolu değerlendireceğiz. en güzeliyle buluşturacağız. "



Konuşmaların ardından Kasapoğlu ve beraberindeki Van Valisi ve Belediye Başkanı Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van milletvekilleri Abdulahat Arvas, İrfan Kartal ve Osman Nuri Gülaçar, AK Parti Van il Başkanı Kayhan Türkmenoğlu açılışını yaptıkları Genç Ofisi'ndeki güzel sanatlar, müzik, inovasyon, stüdyo ve tiyatro atölyelerini gezdi, gençlerin seslendirdiği şarkılara eşlik etti.



Bakan Kasapoğlu, 1. Dünya Savaşı sırasında Van'dan Hoy Cephesi'ndeki askerlere cephane taşıyan ve dönüş çoğunluğu soğuktan donarak şehit düşen 120 kahramanının anlatıldığı tiyatro gösterisini de ilgiyle izledi.



Van temaslarını kesintisiz tamamlayan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nu havalimanında, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Mehmet Emin Bilmez ile AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu uğurladı.