Temelli 'Tencerenizle, tavanızla, ışıklarınızla ses çıkartın'

TAKİP ET

Van'da Konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: Her gün meydanlarda olacaklarını yeniledi.

VanTarafGazetesi-
Temelli ‘Tencerenizle, tavanızla, ışıklarınızla ses çıkartın’
Temelli ‘Tencerenizle, tavanızla, ışıklarınızla ses çıkartın’
GÜNDEM 22 Ağustos 2019 - 16:46
Van’da Konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: Her gün meydanlarda olacaklarını yeniledi.

VanEkspres - HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, DBP Eş Başkanı Mehmet Arslan, Van Büyükşehir Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Van Beşyol İpekyolu ilçe teşkilatının önünde basın açıklaması yaptı.



Gevaş'ta konvoy halinde kent merkezine gelen Eş Genel başkan ve beraberindekiler İlçe binasının önüne geldiler,. Alana dışardan kimsenin alınmadığı açıklama 2 saat geçikmeyle başladı.

Belediyelerine kayyum atanan Diyarbakır ve Mardin’den sonra bugün Van’a gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve beraberindeki bölge milletvekilleri eş başkanları, İpekyolu ilçe binası önünde açıklama yaptı.

‘EŞBAŞKANLIK CİNSİYET EŞİKSİZLİĞİNE KARŞI MÜCADELEDİR’

Eş Genel Başkan Sezai Temelli: “Diyorlar ki eşbaşkanlık sistemi var. Evet var. Eşbaşkanlık sistemi toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı mücadeledir. Evet HDP’de eşbaşkanlık sistemi var. Çünkü eşit temsiliyeti, çünkü kadın özgürlüğünü savunuyoruz. Diyorlar ki ekonomik olarak kaynakları talan ediyormuşuz. İşte kayyımın suçları ortada. Diyarbakır’da, Van’da, Mardin’de neler yaptıkları bütün çıplaklığı ile ortada. Hırsızlıkları ortada. Halıyı çalacak kadar tıynetsizlikleri ortada.”

İrademize de ortak vatanımıza da kentimize de belediyemize de sahip çıkacağız. Bu kent cesaretlidir, bu kentin halkı cesaretlidir.

“Bütün Türkiye halklarını bu ceberut anlayışa karşı her yerde bu mücadeleye katılmaları için sesleniyoruz. Hakkınızı savunun. Bu faşist saldırıya karşı her yerde yan yana gelin omuz omuza verin. Biz güçlüyüz. Bu korkaklara karşı gücünüzü gösterin hakkınızı savunun. Tencerenizle, tavanızla, ışıklarınızla ses çıkartın, gücünüzü gösterin durdurun hayatı, bunlara selam vermeyin. Gücünüz sizsiniz. Bu gücü sokağa, siyasete taşıyın. Demokratik siyaset içinde, hukuktan gelen hakkınızı bu hukuk tanımazlara karşı her yerde gösterin. Her gün belediyelerinize gidin. Amed’den Van'dan ve Mardin'den o kayyımlar gidene kadar belediyelerinize sahip çıkın. Van’da gidin, Mardin’de gidin, İstanbul’da gidin. Gidin iradenize sahip çıkın. Faşizmi yeneceğiz. Bu şiddete karşı ayakta durun ve asla vazgeçmeyin.” Dedi.
Vaneskpres