Star Kadın Derneği 2020 yılı raporunu açıkladı

TAKİP ET

Star Kadın Derneği, geçen yıl derneklerine 24 kadının başvuruda bulunduğunu ve kadınların en çok psikolojik şiddete maruz kaldığını açıkladı.

Van'da bulunan Star Kadın Derneği, 2020 yılına ait hazırladığı faaliyet raporunu dernek binasında yapılan açıklamayla kamuoyuna duyurdu. Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyelerinin yanı sıra çok sayıda kadın açıklamaya katıldı. 

 

MEDYADAKİ 'ŞİDDET'

 

Dernek Başkanı Serap Güvenç, kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için tüm kurum ve kuruluşların ortak bir tavır sergilemesi gerektiğine vurgu yaptı. Bu noktada medya kuruluşlarının da büyük bir rolünün olduğunu kaydeden Güvenç, kimi dizi, reklam ve filmlerde şiddet öğelerinin ön plana çıkarılmasını eleştirdi. Güveç, "Görsel ve yazılı basındaki bu şiddeti meşru hale getirme alışkanlığından vazgeçilmelidir” dedi.

 

24 BAŞVURU

 

Kadına yönelik şiddetin tüm dünyada başlıca sorunlardan biri olduğunu söyleyen Güvenç, şiddetin kadının toplumsal yaşama aktif katılımın önüne geçtiği, sosyal ve ekonomik kalkınma önünde bir engel teşkil ettiğini vurguladı. Geçtiğimiz yıl 24 kadının derneklerine başvurduğunu aktaran Güvenç, bu kapsamda 55 görüşme yaptıklarını kaydetti. Güvenç, "2'si çocuk, 3 genç olmak üzere toplam 9 kişiye sığınak desteği verildi" dedi. 

 

Çocukların, aileleri ve ağabeyleri tarafından zorla evlendirilme üzerinden başvurduğunu kaydeden Güvenç, şöyle devam etti: "Kadınların en yakınları tarafından şiddete maruz kaldıkları ortaya çıktı. Kadınların ve çocukların en çok maruz kaldıkları şiddet biçiminin psikolojik şiddet olduğu görülürken, yaygın olarak hakaret, tehdit, aşağılama ve çocukları üzerinden tehdit etme olduğu öğrenildi. Kadın ve çocukların ihtiyaç duydukları hukuki ve psikolojik destek derneğin gönüllü avukat ve psikologları tarafından verildi." 

Kaynak : mezopotamyaajansi27.com/