SON DAKİKA...

TAKİP ET

Van Tso'da neler oluyor... Oda Genel Sekreteri Cengiz Aras Takva için Oy arayışına girdi, iddialar büyük.

İddia doğrultusunda,  Genel Sekreter Oy mu topluyor?

 

22 Ekim 2022 Cumartesi günü yapılan Van TSO seçimlerinde 19 gruptan 10'unu alan Beyaz Liste adayı Zahir Kandaşoğlu zaferini ilan etmişti.

 

Seçimlerin hemen ardından sahte yetki belgeleri ile sahte oy kullanıldığı iddia edilen seçim Van'da gündem olmuştu.

 

 

Seçim kurullarına Beyaz Liste, Mavi Liste, Sarı Liste ve Kırmızı Liste tarafından yapılan itirazlar sonrasında sadece Mavi Liste'nin itiraz ettiği 1. grup seçim sonuçları iptal edilip, seçimi yenileme kararı alınmıştı.

 

 

Yoğun çelişkilerin olduğu ve sahtekarlıkların yaşandığı seçimin tamamen iptal edilmesi gerekirken, ne yazık ki başkan adaylarından Necdet Takva buna yanaşmadı.  

 

1. Grupta yenilenecek seçimler öncesi Van TSO'da görev yapan Genel Sekreter Cengiz Aras'ın esnaf, tüccar ve sanayici iş İnsanlarını arayarak, Takva için oy istediği iddiaları var. Van TSO'da görev yapan hiç bir personelin bunu yapma yetkisi ve hakkı yoktur. Yapanlar alenen suç işlemektedir. 

 

 

Kanunlar çerçevesinde başkan adayı Takva'nın oda personelini seçim çalışmalarına alet etme gibi bir hakkı yoktur. 

 

Takva'nın oda genel sekreterine talimat vererek, yenilenecek olan Tarım 1. Grup için esnaf ve tüccarı arattığı iddiaları ayyuka çıkarken, konuyla ilgili rahatsız olan çok sayıda üye var 

 

Oda personelinin görevi tüm esnaf ve tüccar için hizmet vermektir, Adaylar için çalışmaları yasal olmadığı gibi etik de değildir.  

 

Genel sekreter Aras'ın başkan adayı Takva için oy istemesi hukuki olarak suç teşkil etmektedir, Aras'ın buna hakkı yok diyen esnaf ve tüccarlar, derhal bu işe müdahale edilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Zahir Kandaşoğlu Takva Cengiz Aras Van Tso seçim oy