Son Dakika...

TAKİP ET

Van Tso başkan adayı ve Yeşil liste lideri Hamdullah Koçhan Van Taraf Gazetesine çok önemli açıklamalarda bulundu.

22 Ekim 2022 Cumartesi günü yapılan Van TSO seçimlerinde 19 gruptan 10 grupta da Beyaz Liste adayı Zahir Kandaşoğlu kazanarak zaferini ilan etmişti.

Seçimlerin hemen ardından sahte yetki belgeleri ve sahte kullanıldığı iddia edilen oylar Van'da gündem olmuştu.

Seçim kurullarına Beyaz Liste, Mavi Liste, Sarı Liste ve Kırmızı Liste tarafından yapılan itirazlar sonrasında sadece Mavi Listenin itiraz ettiği 1. grup Seçim sonuçları iptal edilip yenilenme kararı alınmıştı.

Bunun üzerine Mavi Liste Adayı Necdet Takva ve Beyaz Liste Adayı Zahir Kandaşoğlu Sarı Liste Adayı Faruk Biner ve Kırmızı liste Adayı İzzet Çoban çeşitli açıklamalar yaptı. Açıklamalarda Necdet Takva Van TSO seçimlerinde ve tüm gruplarda toplamda 500 sahte belge ile oy kullanıldığını, Zahir Kandaşoğlu ise en az 1000 civarında sahte oy kullandığını söyledi.

 

 

 

Yaşanan gelişmeler üzerine sessizliğini bozan Yeşil Liste Adayı Hamdullah Koçhan Van Taraf Gazetesine konuştu, "Şaibe karışan Van TSO seçimlerinin tüm gruplarda yenilenmesi" gerekir dedi.

Daha sonra sözlerine devam eden Başkan Adayı Koçhan, Beyaz liste  meydan okuyorsa  seçim iptal  olsun diyorsa neden mavi liste çekiniyor oda tamam  desin   bilelimki  çürük kimde var.  5 aday  seçime girdik ve 3 aday  grup almadan 2 aday grup  aldı. İnsan şüphe duyuyor,  tabiki şaibe var en doğrusu yeniden seçim olması, ilçe seçim kurulu bunu tamamen  iptal etmesi gerekiyor yapılan itirazlardan sonra.  Ayrıca Aldım oy 138   geçersiz 20oy  430 ise kayıp, bizde bu sürecin takipçisi olacagız ded.

Zahir Kandaşoğlu Kırmızı Beyaz mavi Yeşil Sarı Seçim Van Başkan Adayı