Siyasetçi Yazar Necmi Kalçık Yazdı...

TAKİP ET

Siyasetçi Yazar Necmi Kalçık; MEVSİM; SON BAHAR DEĞIL. NEDEN YAPRAK ÇÜRÜYOR?

Her şey çürüyor. Belki de dokunduğumuz için biz çürütmekteyiz. Gördüklerimiz kirleniyor. Baktıklarımız bizi kirletiyor. Acaba bu çürümelerin nedenleri kimler? Bizdeki vesayet mi yoksa devletin baskıcı politikası mı bu çürümelerin nedenleri? Aşiret anlayışı çürümüşken bu anlayışı yeniden karşımıza çıkarmak mı amaçları? Genel merkezdeki sahte solcuların çürümüş anlayışı mı? 

İşittiklerimizden dolayı, bildiklerimizden dolayı acı çekmeye başlıyoruz. Birebir şahit olamasak bile acı çekmeye icbar ediliyoruz. Sanki  anlatılanlar gerçek olduğu için yahut gerçek yerine sahte gerçekler ikame edildiği için bu denli yozlaşma, çürümeye mahkûm olmak duygusu bizatihi insanın içini kemiren bir şeydir. Sadece bir insan olarak değil toplum olarak içten içe çürüyoruz.Erozyona uğrayan metal aksam gibi temas ettiğimiz hava çürüyor. Soluklanırken damarlarımızdaki kanın pıhtılaştığını hisseder gibiyiz..

Bunca karamsarlık kuşatmasına maruz kalmamızın asıl nedeni de birilerinin bunları hiç düşünmüyor olması, tam anlamıyla şenlikli bir zafer havasını yaşıyor olmaları. Çürürken bile zafer hayali kurduğunu düşünen bir muhayyile hakim. Ewet elindeki kentin iradesi çürüyor. Yani Şırnak, Muş, Bitlis, Ağrı'yı kaybetmemizin bir sebebi olduğu ortada  ama kim yani?... Şemdinli, Eruh, Çatak'ı istismar eden  galiba ezım başe. Ne zaman bana hesap soracaklar. Ölüp çürüdükten sonra düşünmek, davranmak mümkün mü? Seyit Rıza'ya Dersim'i, Şex Seit'e Bingöl'ü kaybettirenlerin vicdani duyguları çürümüştür. Batı'da zafer sarhoşu olan sahte solcuların vicdanı duyguları çürümüştür. Mezopotamya kaybedilmiştir. Hangi entelektüel solcunun vicdanı sızlıyordur? Vicdan yok ki, hepsinin vicdanı çürümüştür.  Ya da her şeyin olağanlaştığı, her tür çürümenin normal karşılandığı bir ortamda normal davranmak ne kadar normal bir şeydir ki?...