Sayın Başkanların Dikkatine...

TAKİP ET

VAN TARAF- İpek yolu ilçesi B Semt pazarı dernek başkanı Mehmet Emin Ari, Pazarların tuvaletsiz olmasından dolayı belediyelere başvurdu ancak olumlu bir yanıt alamadı. 600 esnafın mağdur olduğunu belirten Ari, taleplerine karşılık, Valilik ve müftülük genelge dışına çıkamadığını söyledi.

Van’ın İpek yolu ilçesine kurulan 600 tane esnafın olduğu Semt Pazarlarında tuvalet bulunmuyor. Yıllardır tuvaletsiz bir şekilde bırakılan semt pazarı esnaflarının sesini ise kimse duymuyor.
İpek yolu ilçesi B Semt pazarı dernek başkanı Mehmet Emin Ari, Tuşba ve İpekyolu belediyelerine başvurduklarını ancak yetkililerin sessiz kaldıklarını söyledi. 600 esnaf olarak seyyar lavabo talep ettiklerini ancak seyyar lavaboların olmadığını, Valilik ve müftülükte genelge dışına çıkamadığını söyledi.

Pazar yerlerinde lavaboların olmadığını ifade eden Ari, Bir aydan beri belediyelere müracaat ettiklerini anlattı. Ari,”Bizim bu pazar yerlerimizde lavabo ibadet yerlerimizi kullanamıyoruz. 1 aydan beridir belediyelere müracaat ettik. Seyyar lavabo için bize yardımcı olamadılar. Bizde sesimizi yetkililere duyurmak istiyoruz. Nasıl yardımcı olabilirsiniz” diye sordu.
Ari, “Hocam, Tuşba belediyesi, İpekyolu belediyesi ve Edremit belediyesine müracaat ettik.
Bizden sorumlu zabıta birimleri ile sürekli irtibat halindeyiz. Valilik ve müftülük ile görüştüklerini ve ‘Onların elinden bir şey gelmediğini beyan ettiler.’ Biz 600 esnaf olarak seyyar lavabo talep ettik. Belediyeler, bize seyyar lavaboların olmadığını söylediler. Valilik ve müftülükte genelge dışına çıkamıyoruz” dedi.