SARISAÇ: 24 HAZİRAN'DA ERDOĞAN'I ÜZECEĞİMİZ BİR SEÇİM OLACAK

TAKİP ET

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, AKP ve MHP Faşizmini yenmek isteyen tüm çevreleri HDP etrafında kenetlenmeye çağırarak, ' AKP-MHP Faşizmi sadece HDP ile alt edilebilir' dedi.

Van’da seçim çalışmaları sürerken, adaylarda köy, mahalle, cadde, sokak ve ev ziyaretlerini sürdürüyor. Türkiye’de seçimin kaderini belirleyecek olan önemli merkezlerden biri olan Van’da HDP büyük bir farkla önde görünmesine rağmen çalışmalar hız kesmeden sürüyor.



1983 yılında Gürpınar’da doğan Murat Sarısaç, ilk ve Lise Öğrenimi Van’da tamamladıktan sonra Aksaray Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetiminden mezun oldu. 2010 yılında tutuklanarak 5 ay cezaevinde kalan Sarısaç, DBP PM Üyeliği ve Van İl Eş Başkanlığı yaptığı sırada yeniden tutuklanarak cezaevine girdi. 16 ay cezaevinde kalan Sarısaç, Şubat 2018’de yapılan kongrede HDP PM Üyeliğine seçildi.



Murat Sarısaç ile Van’ı ve seçimleri konuştuk. Sarısaç sorularımıza şu yanıtları verdi :

Van başta olmak üzere Kürdistan’da yapılan hiçbir seçimin olağan koşullarda gerçekleşmediğini vurgulayan Sarısaç, “ Yıllardır yapılan her seçimde halkımızın büyük baskı altında seçime gidiyor. AKP’nin 16 yıllık döneminde hiçbir seçime eşit şartlarda girmedik. Bir güç dengesizliği ortamında girdiğimiz her seçimde siyasetçilere öncülüğü hep halkımız yaptı. Bu da gösteriyor ki, HDP, siyasetçilerin öncülük ettiği bir parti değil, halkın öncülük ettiği bir partidir. Edindiğim en büyük intiba halkımızın daima her şeye hazır olduğudur.



Yürüttükleri seçim çalışmalarında halkımız siyasal, sosyal sıkıntılardan tutun da ekonomik problemlere kadar bir çok sıkıntısını dile getirdiğini kaydeden Sarısaç, “ Yaptığımız her toplantı, görüştüğümüz her herkes, 24 Haziran’ı aslında bir hesap sorma günü olarak görüyor. Halk, son 3,5 yılda onlara yaşatılan bunca acının hesabını sormaya hazırlanıyor. Çünkü Kürtler ve Türkiye’deki muhalif diğer toplumsal kesimler normal bir süreç geçirmediler. Belki de bu tarihte devletin büyük baskı ve zulüm politikalarının bire bir şahidi oldular. Bu süreç içerisinde binlerce insan hayatını kaybetti, kentler yıkıldı, Kürtlerin tüm değerlerlerine ve kazanımlarına saldırılar oldu. Yine sosyal ve ekonomik anlamda halkımız büyük sıkıntılar çekti. Halkımız bu ülkede yaşanan ve kendisine yaşatılan tüm bu politikaların farkındadır. Kürtlerin adı artık idam sehpasıyla anılır duruma gelmiş AKP-MHP ittifakı döneminde. Bu nedenle 24 Haziran’ı bir hesap sorma günü olarak görüyor.” Diye konuştu.







“Günlerdir halkımızla birlikte seçim çalışmaları yürütüyoruz. Halkımız da büyük bir heyecan ve birliktelik var.” Diyerek bu konuda ki izlenimlerini aktaran Sarısaç, “ Şuan da alanda çalışma yürüten binlerce partili ve halkımız bir milletvekili, bir belediye başkanı ve bu partinin bir yöneticisi gibi bir misyon yüklenerek çalışıyorlar. Diyebilirim ki bir seferberlik hali var. Bu heyecandan da görüyoruz ki halkımız başarıya kitlenmiş ve 24 Haziran sabahını bekliyor.” İfadelerini kullandı.



Halkın en temel isteğinin HDP’nin barajın çok daha üzerine çıkarak güçlü bir şekilde meclise girmesi olduğunu vurgulayan Sarısaç, “ Çünkü halkımız AKP-MHP faşist ittifakının ancak HDP ile alt edileceğini düşünüyor. Seçim sürecinde gözlemlediğimiz bir durum var. Konuştuğumuz herkes kendi bireysel çıkarlarını bir kenara atmış. Halkımız elbette ekonomik sıkıntılar da yaşıyor ama bu seçim sürecinde asla dillendirmiyor. Çünkü yaşadığı sıkıntıların temelini siyasal sıkıntıların oluşturduğunu biliyor. HDP’nin güçlü bir biçimde meclise girmesiyle bu sorunların aşılacağına inanıyor ve bu konuda partimize de inanılmaz bir güven duyuyor. Halkımız Sayın Öcalan’a dönük tecrit, askeri, siyasi operasyonlar, siyasetçilerin tutuklanması, belediyelere atanan kayyumlar, Kürt kazanımlarına yönelik saldırılar, ekonomik ve diğer tüm taleplerin çözüm gücünü HDP’nin yapacağı güçlü siyasette görüyor. Meclise girince elbette bu taleplerin tamamının tümden yerine getiremeyeceğini biliyor ama HDP’nin güçlü temsiliyeti ile bu sorunların çözümüne bir yol aranacağına inanıyor. Bu nedenle halkımızın tüm bu taleplerini en güçlü şekilde dillendirecek ve çözüme ulaştıracak parti HDP’dir. 24 Haziran’da halkımızın büyük desteği ile onların tüm taleplerini çözmek için çaba içerisinde olacağız.” Dedi.



Sarısaç, “ Van’ın her zaman tarihi bir misyonu olmuş ve her zamanda bu misyonunu layıkıyla yerine getirmiştir. Yıllardır AKP hükümetinin Van üzerinde yapmaya çalıştığı ameliyat halkımızın desteği ve iradesi ile boşa çıkarılmıştır. Hatırlarsanız Van Depreminden sonra AKP bu kenti bir laboratuara çevirdi. Yaptığı ve halka iki katına sattığı deprem konutları ve diğer bazı küçük pansumanların kendisine büyük kazanç olarak geri döneceğini düşündü. Her seçim öncesi de AKP büyük beklentiler içerisine girdi. Çünkü AKP Van’ı dizayn ettiğini düşünüyordu. Hatta Tayyip Erdoğan biri genel biri de yerel seçim sonrasında yaptığı açıklamada “Beni en çok üzen Van’ın sonuçları. Çünkü biz oraya çok yatırım yaptık. Demek ki yatırıma değil ideolojiye oy verdiler” dedi.





Sarısaç konuşmasını şu sözlerle bitirdi : Şimdi yine önümüzde Tayyip Erdoğan’ı çok üzeceğimiz bir seçim var. Eminim ki Van halkı AKP hükümetinin bu halkı yaşattığı tüm bu acıların hesabını soracaktır. Biz buna yürekten inanıyoruz. Hedefimiz 7 Haziran sonuçlarının üzerine çıkmaktır. Bunu halkımızla birlikte başaracağımıza zerrece kuşkum yoktur. Mutlaka kazanacağız.

KAYNAK:VANHABERDAR