Saray'da Hayaller Gerçek Olmaya Devam Ediyor...

TAKİP ET

Van'ın Saray İlçe Belediye Eşbaşkanları Halka umut olma yolunda çalışmalarına hız verdi.

VanTarafGazetesi -Van'ın Saray ilçe Belediye Rşbaşkanarı Caziye Duman ve Şahabettin BİLMEZ ilçe halkı yararına ilk adımlarını attılar. 

Esbaşkanlar belediyeye ait 40 dönümlük araziye Domates, Salatalı, Patlıcan ve Biber ekimi yaptı. Eşbaşkanlar halkla birlikte üretip birlikte tüketeceklerine dair söz verdiklerini şuanda verilen sözleri yerine getirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, “Elde edilen karda hem halkımız hem de belediyemiz kazanacak” ifadelerini kulandılar.

Eş Başkanlar buradaki amaç ve hedefimiz; tamamen ilçe gençlerimizin doğup büyüdüğü topraklarda istihdam sağlamak ve iş imkanları yaratmak olduğunu dile getirdiler. Eşbaşkan Caziye DUMAN, ilçenin yüzde 90’ı hayvancılık ve tarım ile geçimini sağladığını belirterek, temel ihtiyacın ürettiğini rahat bir şekilde tüketebilecek mekanizmaların kurulması olduğunu söyledi.DUMAN bunun da ancak kooperatifle mümkün olduğunu vurgulayarak, üretici ve tüketicinin de memnun kalabileceği bir kooperatif çalışmasını amaçladıklarını aktardı. Eşbaşkan DUMAN kadınların kooperatife katılımları ve yapılması gerekenler üzerinde durdu. DUMAN, Saray’da hem hayvanclık hem de tarımda kadınların öncülük ettiğini ve emeğinin karşılığını daha fazla alacaklarını belirterek eşit haklarda çalışmalarımız sürecektir dedi. 

Daha sonra Eşbaşkan Şahabettin BİLMEZ ise; “İLÇEMİZ TARIM VE HAYVANCILIK İLÇESİ” 

Bu konuda çiftçileri eğitmek ve seracılığı bölgemizde yaygınlaştırmak istediklerini ve bir çalışma başlattıklarını aktardı. BİLMEZ, “Bildiğiniz gibi kırsal kesimdeki ilçelerde genelde göç veriliyor bu göçleri önlemek için bizim ilçemiz tarım ve hayvancılık ilçesi ağırlıklı olarak tarım yapılıyor burada da iklim şartları rakım olarak ilçemizde uygun seracılık yapımında coğrafi olarak da uygun bunun en azından bir öncülüğünü yapmak ve seracılığı yaygınlaştırmak istiyoruz. Yaptığımız çalışmalarda bereketli topraklarımızda biz 40 metre karelik alanda bir hedefimiz var.  Bu kapasiteyi yakaladığımız takdirde çiftçilerimizin 1 dekar alanda ne kadar verim elde ettiklerini görecekler buda bizim üreticilerimize çiftçilerimize ayrı bir kazanç sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.