Saray Belediyesi 'Stratejik Plan' için halkla bir araya geldi (FOTO GALERİ)

TAKİP ET

Katılımcı Belediyecilik' anlayışı çerçevesinde '5 yıllık stratejik planlama çalışması' yürüten Saray Belediyesi, halkla bir araya gelerek sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi.

VanTarafGazetesi - Mahalle meydanında gerçekleşen toplantıya, Saray Belediye Eş Başkanı Caziye Duman ve Köy sakinleri de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Saray belediye Eşbaşkanı Caziye Duman,  toplantının amacına dair genel bir bilgilendirme yaparak,  mahalle sakinlerinin istek, talep ve önerilerini aldı.  

Toplantıda söz alan mahalle sakinleri, kırsalda yaşamaları nedeniyle merkezde yapılan çoğu çalışmadan mahrum kaldıklarını ve en önemli sorunlarının su, ulaşım, kanalizasyon, taziye evi ve yol olduğunu aktardı.

 

Eş Başkan Duman : Karar mekanizması halkımızdır.

Mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledikten sonra konuşan Saray Belediye Eş Başkanı Caziye Dumant, Saray Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği toplantılar ışığında stratejik planlama oluşturduklarını belirterek, “ Bizler seçimlere girerken halkımıza söz verdiğimiz gibi ‘Kendimizi de, kentimizi de biz yöneteceğiz’ şiarını esas aldık ve çalışmalarımızı da bu anlayışla sürdürüyoruz.  Şu an da köy yurttaşlarımızla burada 5 yıl içinde neleri yapabiliriz?... Onları konuşacağız. Köyde ve mahallede oturan siz halkımız yaşadığınız sorunları bizden daha iyi biliyorsunuz. Karar mekanizması sizlersiniz, burada dile getireceğiniz talep ve çözüm önerilerinizle acil yapabileceklerimizi ve uzun vadede çözüm üretebileceğimiz konularla stratejik planlamamızı oluşturacağız” ifadelerini kullandı. 

 

Eş Başkan Duman, konuşmasını “ Her türlü engellemelere rağmen halka hizmet etmeye devam edeceğiz.” sözleriyle noktaladı.

Toplantı mahalle sakinlerinin Eş Başkan Duman’a teşekkür etmesiyle son buldu. Daha sonra köyde hasta ziyaretlerinde bulunan Duman; ilçe merkezine bir hastane kazandırdıklaırnı ve temelin atıldığını dile getirdi. Duman'a çocukların da sevgisi haydi büuüktü, çocuklar Başkan Duman ile bir hatıra fotoğraf çekerek önerilerini ve isteklerini dile getirdiler.