Van'da sağlıkçılar iş bıraktı

TAKİP ET

Sağlık emek-meslek örgütleri, Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirecek.

Açıklamayı yapan Van-Hakkari Tabipler Odası Başkanı Operatör Dr. Ahmet Koç, Türkiye sağlık sisteminin sağlık emekçilerini “köle” olarak gördüğünü ve sistemde yaşanan krizlerden kaynaklı tıkandığını dile getirdi. Sağlık sisteminin değiştirilmesine yerine sağlık hizmetlerini tüketen düzenlemelerle özel hastanelere teşvik edildiğini aktaran Koç, böylelikle sağlıkta eşitsizliğinin arttığını söyledi.

Görevlerini yerine getiremiyorlar

 

Sağlık sisteminden kaynaklı görevlerini yerine getiremediklerini aktaran Koç, “Koruyan değil hastalık üreten bu sistem daha fazla hasta, daha fazla hastalık ile kâr etmeyi hedeflerken, bizlere de mesleki tatminsizlik, daha yoğun geçen çalışma saatleri, daha uzun mesailer, daha büyük duygusal yük olarak yansımaktadır” dedi.

 

Yılmıyoruz

Yılın başından Mayıs ayına kadar 938 hekimin göç ettiğinin altını çizen Koç, sağlık alanından yaşanan intihar vakalarına dikkati çekerek, “Meclis komisyon odalarında emeğimiz ve mesleklerimiz ile adeta alay edilmektedir. Oyalama taktikler ile mücadelemiz zayıflatılmaya çalışılmaktadır. Ama yılmıyoruz, biz her bir can için inatla tedaviyi sürdüren, ısrarla yaşamı savunanlar, mesleğinin inadını, umudunu koruyanlar, haklarımız için mücadele vermeye devam ediyoruz ve edeceğiz” diye konuştu.

Yasaya karşı eylemde olacaklar

Yarın üretimden gelen güçlerini kullanacaklarını ifade eden Koç, bugün acil vakalar, yoğun bakım ve onkoloji vakaları dışında hizmet üretmeyeceklerini söyledi. Yapacakları eylemin ne ilk ne de son eylemleri olduğunu vurgulayan Koç, yapacakların iş bırakma eyleminin de Meclis’te geçirilmeye çalışılan yasaya olan itirazları olduğunu aktardı.

Daha iyi bir sağlık sistemi için toplumun da eylemlerini desteklemesini isteyen Koç, “Sizler de biliyorsunuz, farkındasınız bu sağlık sistemi yürümüyor. bugün tüm ülkede omuz omuza yan yana emek bizim söz bizim sağlık hepimizin diyeceğiz” şeklinde konuştu.Serhatnews

Van Taraf Gazetesi Van Haber