PAK Genel Başkanı Özçelik Van'da Basınla bir araya geldi.

TAKİP ET

Kürdistan Özgürlük Partisi Genel Başkan Mustafa Özçelik, Van'da basın toplantısı düzenledi. Özçelik, Kürtlerin kendi aralarında ittifak yapmaları gerektiğini belirtti.

Kürdistan Özgürlük Partisi Genel Başkan Mustafa Özçelik, Parti Binasında düzenlediği basın toplantısında, periyodik olarak teşkilatları dolaştıklarını söyledi. 
    Özçelik, kongrelerini 7 Mayıs'ta Diyarbakır'da yaptıklarını anlatarak sonraki süreçte çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı. 
2015 Temmuz'undan bu yana devam eden çatışma sürecinin bölgeyi olumsuz etkilediğini anlatan Özçelik, 2,5 yıldır çalışmaların devam ettiğini anlattı.
    OHAL'in siyaset alanını daralttığını anlatan Özçelik, "Biz ilk günden beri barış istedik. Kürt sorunun diyalogla çözülmesini istedik. Çatışmalara yönelinmemesi gerektiğini belirttik. Savaşa hayır dediğimiz için, bizi dinlemediler" ifadelerini kullandı. 
Kürtlerin dilinin kabul edilmediğini anlatan Özçelik, devletin kendi vatandaşı ile barışması gerektiğini belirtti. 
16 Nisan referandum sonuçlarının dikkate alındığında, halkın savaşa hayır dediğinin ortaya çıktığını anlatan Özçelik, "Referandum öncesi koparılan fırtınaları şöyle bir hatırlayalım. Evet diyenler de, hayır diyenler de olayı çok abarttılar. Biz defalarca referandumun çok büyütülmemesi gerektiğini belirtmiştik. Yeni referandumda da Kürtlerle ilgili bir madde olmadı. Referandumda evet diyenlerin hepsini Ak Parti veya barışçı, hayır diyenlerin hepsini savaş isteyenler, HDP'li veya başka bir cephe olarak tanımlayamayız. Savaşa hayır diyen, OHAL'e hayır diyen en geniş toplumu bir araya getirmek lazım. Çatışmalı ortamın sona ermesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerekir" dedi.
    Güney Kürdistan'da bağımsızlık için referandum sürecinin başladığını anlatan Özçelik, o bölgelerde de çatışmaların son bulması gerektiğini anlattı.