VAN'DA MESLEK BECERİLER VE YEŞİL DÖNÜŞÜM FESTİVALİ DÜZENLENDİ

TAKİP ET

Van'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Mesleki Beceriler Ve Yeşil Dönüşüm Festivali' düzenlendi.

Mesleki Beceriler ve Yeşil Dönüşüm Festivali Edremit ilçesinde bulunan Evliya Çelebi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama otelinde gerçekleştirildi. Düzenlenen festivale Van Vali Yardımcısı Yavuz Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Nuri Elçi, kamu kurum ve kuruluş amirlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Yavuz Arslan, “ ‘Yakın tarihte geleceğinizi tehdit eden en büyük problem riskler nedir?’ diye sorarsak hepimizin hemfikir olacağı konular vardır: İklim değişikliği! Bu çok önemli bir risktir. Bu konuda sadece endişe etmemiz sorunun çözümüne katkı sağlamaz. Bu anlamda herkesin kendini sorumluluk sahibi hissetmesi lazım. Çevreye, ekolojik sisteme duyarlı, günü kurtarma telaşından uzak, sadece kendini değil, toplumu, topluma ait görevlerine düşen bireyler olmalı. Bizden sonraki nesilleri de bu şekilde yetiştirmeliyiz. Bunu hem bu dünyayı yaşanabilir kılma adına hem de bizden sonraki nesle daha iyi bir gelecek sağlama bakımından çok önemli bir konudur.” Dedi.

“GENÇLERİN PROJELERİ ÇOK ÖNEMLİDİR”

Çevre ve yeşillik konusunun gün geçtikçe daha çok önem atfettiğini belirten Arslan, “Bir Kızılderili atasözü var. “Son ırmak kuruduğunda sol ağaç yok olduğunda son balık tutulduğunda beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.”  Kanadalı bir fizikçi bu konuya çok güzel yorum yapmıştı. Kazanırsak kaybedeceğiz diye… Bizler doğayla savaş halindeyiz. Bu savaşı inşallah insanlık kaybeder.  Bu takdirde dolaylı olarak zaten kazanan insanlık olacak. Yakın gelecekte en önemli gündem bu yana maddeler olarak karşımıza çevre dostu, yeni nesil enerji kaynakları çıkacak. Bu anlamda gençlerimizin hem projeleriyle katkı sağlamaları hem de farkındalık oluşturmalarını çok kıymetli buluyoruz ve projelerinde aynı zamanda öğretim hayatlarında kendilerine başarılar diliyoruz.” Dedi.

 

BAŞAK KOLEJİ YAPTIKLARI PROJELERLE FESTİVALE DAMGA VURDU.

Başak fen teknik koleji Yenilenebilir enerji teknolojileri ve Elektrik - Elektronik  bölümü  alan şefleri Nasrullah KAPAGAN ve Bünyamin BAYRAM koordinatörlüğünde mesleki beceriler ve yeşil dönüşüm festivalinde  stand açarak yaptıkları projelerle festivale damga vurdu . Van taraf gazetesine konuşan  Nasrullah KAPAGAN "Öğrencilerimizin okulda yaptığı projeleri burada sergilemeye geldik. Bizler öğrencilerimizi hem akademik hemde mesleki eğitim alanında geliştiriyoruz. Okulumuz vanda yeni açılmasına rağmen şuan da en gözde okullardan biri konumunda olduğunu belirtti. Ayrıca  teknofest projelerinden elektrikli araç yarışları için hazırlıklara başlandığını ve hedeflerinin birincilik ödülünü alıp Vanı en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söyledi.

 

 

Festivalde yer alan Edremit mesleki ve teknik Anadolu lisesi çocukların gelişim öğretmeni Meryema Çelgan“ Ülke düzeyinde çok iyi projelerimiz var. Çocuğun bilişsel gelişimini destekleyici eğitici materyaller, motor gelişimini destekleyici hareketli oyunlar bunlara örnek olarak verilebilir. Bu materyalleri yaparken çocukların yaş ve gelişim düzeyini göz önünde bulunduruyoruz. Özellikle çocukların yaratıcılıklarını ve hayal dünyasını besleyici oyunlar ve etkinlikler planlıyoruz. Çocuğun daha özgüvenli ve sorumluluk sahibi olması için etkinler yapıyoruz. Bölüm öğrencilerini de bu yönde eğitiyoruz. Yani çocuk gelişimi bölümünden mezun olan bir öğrenci çocukla ilgili hemen hemen birçok bilgiye ve tecrübeye sahip oluyor. Sergideki materyallerin hepsi büyük bir emekle yapıldı. Çocuklar somut işlemler döneminde olduğu için, çocuğa herhangi bir kazanım kazandırmaya çalışırken bunu oyun ve materyal yolu ile yapıyoruz. Tâbi çocuğun gelişimine uygun renkler ve görseller seçilerek bu çalışmalar yapılıyor.” Dedi.

Program müzik dinletisi ve stantların gezilmesinin ardından son buldu.

van sergi lise Vali Van Taraf Gazetesi