O VİCDANLI BİR ADAM...

TAKİP ET

Van Taraf Gazetesi olarak bu haberi yaparken büyük bir keyif alarak yaptık, çünkü Adam gibi Adam olan gönüllere taht kuran bir Vanlı Amcanın Umut ışığı haberi...

Umudun Adı Vanlı Amca Ömrünü Yoksul İnsanlara Adadı

Günümüzde maalesef maddi durumu olmayan sayısız yoksul insan bulunmaktadır. Eğer kişi gerçekten bir yoksula yardım etmek istiyorsa çevresine bakması yeterli olacaktır. Tıpkı Van halkının gönlüne taht kurmuş ve ismini bile duyulmasını istemeyen Vanlı Amca gibi.

Vanlı Amca’yı çok seven Van halkı,  “Eğer Van’da onun gibi iki kişi daha olsaydı kimse yoksul yaşamazdı”sözüne yer verdiler.

Peki, Vanlı Amca Diye Bildiğimiz Kişi Kimdir?

Vanlı Amca çocukluğundan beridir tek bir amaç için yaşamıştır. Yoksul, fakir, öksüz ayırt etmeden kim varsa yardım elini uzatmıştır. Bunları yaparken tek karşılık beklemeden hatta ismini bile öğrenilmesini istemeden yapmıştır. Bir yoksula illa para yardımı edilmesi gerekmez. Bu giyecek, yiyecek, gıda gibi kişisel ihtiyaçlarda olabilir. Vanlı Amcamız da bu tür yardımları fazlasıyla yerine getirmiştir. Kısacası Vanlı Amca Van’da“Umudun Adı” olarak bilinmektedir. Tek başına servet değerine sahip olan Amcamız paha biçilemez bir yüreğe sahiptir.

“Vanlı Amca Vicdandır, Yetimin Öksüzün Umududur”

Vanlı Amca, yetim olarak büyüdüğünü, çocukken bir lastik ayakkabıyı bile çok sevdiğini ve sadece bununla bile mutlu olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

“Ben yetim olarak büyüdüm. Çocukken bir lastik ayakkabıyla bile çok mutlu olurdum. Bu mutluluğumu bir Allah birde ben bilirdim. Bu yüzden yüreklere dokunduğum her an içim rahatlıyor ve çocukluğumu hatırlıyorum. Yetimi, öksüz ve çaresizi sevindirdiğim an vicdanım çok rahat oluyor. İşte o an anlayacağınız dünyalar benim oluyor. Vanlı Amca vicdanıdır, yetimin, öksüzün umududur. Sesi çıkmayanların sesidir”.

“Vanlı Amca Vicdandır, Vicdanı Olan Herkestir”

Bunları yaparken hiçbir amaç gütmediğini sadece Allah rızası için yaptığını ifade eden Vanlı Amca, “Emin olun yaptıklarımın hiçbir amacı yok. Tek amacım ölünce Allah razı olsun iyi bir insandı demeleridir. Bu benim için yeterli. Ayrıca bir reklam peşinde de değilim. Eğer reklamın amacında olsaydım sosyal medyaya yaptıklarımın resmini bırakır Vanlıamca benim diye hava atardım ama Vanlıamca vicdandır, vicdanı olan herkestir.  Allah bana kibirliyi nasip etmesin.  Dil din, ırk ayrımı yapmadan herkese yardım etmek ve mazlumun sesi olmak benim için yeterlidir” sözlerine yer verdi.

Vanlı Amca sosyal medyada tanınan biridir ama şu ana kadar kimse onun yüzünü görmemiştir. Tek gayesi yoksul, yetim, öksüz, yaşlı, engelli ayıt etmeden gücünün yettiği kadarıyla herkese yardım eli uzatmıştır. Hatta Van Taraf Gazetesi İmtiyaz Sahibi Abdulrahim YESİLAGAÇ,  Siyasetçi Politikacı ve İş İnsanı Şemsettin Bozkurt ve İş İnsanı Fahrettin Ağdal ile bu konuşmaya şahit oldu. Vanlı Amca’ya bir telefon geldi ve onu hiç tanımadığını söyledi. Telefon görüşmesinde aynen şu cümleler geçti, “Merhaba ben sizin hesabınıza 15 bin TL yatırmak istiyorum. Sizde bu parayı fakir fukaraya dağıtın” Vanlı Amca bunu reddederek hayırsevere söyle cevap verdi: “Çok teşekkür ederim lakin 15 bin TL’yi bir market yetkilisinin hesabına aktarın. Onlarda temel gıda yapsınlar ve bizde o gıda dağıtımını sağlayalım” dedi.

Haber: Abdulrahim YEŞİLAĞAÇ

Aslıhan SEZEK