Kuaförler ve berberler Pazar Günü Kapanmasın...

TAKİP ET

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapanmasına yönelik kararın uygulama tarihini 1 Ocak 2023 olarak değiştirdi.

Ticaret Bakanlğı'nca yapılan açıklamada"Bakanlığımız esnaf ve tacirlerimizden gelen talepleri dikkate alarak uygulaması 01.10.2022 tarihinden itibaren başlamak üzere berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapanmasına yönelik karar almıştı. Söz konusu işletmelerin haftanın hangi günü, hangi şartlarda kapanacağının belirlenmesi ise yerel ve bölgesel ihtiyaçlar doğrultusunda, ilgili meslek kuruluşlarının görüşü alınmak suretiyle Valiliklere bırakılmıştı. Bugün ise bir çok Bayan kuaförleri bir araya gelerek Van Valisi Dr. Ozan Balcı ile görüşme talebinde bulundu. Yapılan görüşme sonucunda Valilik görevlileri tarafından randevu oluşturuldu, kısa zaman sonra haber vereceklerini ifade edildi.  

15 yıldır salı günleri tatil oturmuş bir düzen var hemde Pazar günü kapanması kuaför esnafın ve memur kesim için bir mağduriyet oluşturacaktır. Esnaf bu kadar sıkıntı yaşarken pazar günü kapanması daha çok sıkıntı yaşayacaklar ve ciddi sırunları beraberinde getirecektir, diyen Vanlı kuaför esnaflar acil bir çare bulunması konusunda Valinin kapısını çaldılar.

Van Taraf Gazetesi Van Haber 

Esnaf Van Valilik Ozan Balcı Ticaret Bakanlığı Kuaför berber