Kayyum Protestosu 45. Gününde...

TAKİP ET

Kayyum atamalarına karşı başlatılan ve 45 gündür devam eden nöbetlerin en önünde yer alan Barış Anneleri, onurlarına sahip çıkmak amacıyla alanda olduklarını söyledi.

Vantarafgazetesi- Van, Mardin, Diyarbakır büyükşehir belediyeleri ile Kulp ve Karayazı ilçe belediyelerine kayyum atanmasına karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti 45'inci gününde. Eylemlerin en önünde ise beyaz tülbentleriyle Barış Anneleri yer alıyor. Van'da HDP İpekyolu İlçe Örgütü önünde günlerdir nöbet tutan anneler kayyumların bir zulüm olduğuna dikkat çekiyor ve herkesi buna karşı ses çıkartmaya çağırıyor.

'ONURUMUZA SAHİP ÇIKMAK İÇİN BURADIYIZ'

Barış Anneleri Meclisi Üyesi Minüfer Kaçak, iradelerine ve oylarına sahip çıkmak adına eylemlere katıldıklarını söyledi. Kayyumların ne rengi, ne sesi, ne de vicdanının olduğunu ifade eden Kaçak, “Halkın kendi oyları ile seçtiği eşbaşkanları biran önce görevlerine iade etmeliler. Oyumuz namusumuzdur. Biz de 45 gündür onurumuza sahip çıkmak adına buradayız. Ülkenin Cumhurbaşkanı'nın herkese eşit ve adil davranması gerekirken, Kürtlere haksızlık yapılıyor. Adaletsizliğe, haksızlığa, hakarete 'yeter' artık. Halkımıza ve tüm herkese çağrımızdır; bu yapılan haksızlığa karşı ses çıkarıp iradelerine sahip çıksınlar” dedi.

'KAYYUMLAR OLDUĞU SÜRECE MÜCADELE EDECEĞİZ'

Barış Anneleri Meclis üyesi Kewe Işık da kayyum zulmüne karşı her gün alanlarda olduklarını belirterek devletin bölgede yıllar boyunca devam ettirdiği baskı politikalarına rağmen Kürt halkının hala barış elini uzattığını ifade etti. Işık, “Devlet yıllarıdır yaptıklarında ders çıkarmamış olmalı ki bu kez de halkın iradesine kayyum atıyor. Rojava’ya ve Başur'a her gün operasyon yapıyorlar. Türkiye’de ise insanları haksız bir şekilde tutukluyorlar. Biz Barış Anneleri olarak bu ülkeye her zaman barışın ve adaletin gelmesi için mücadele ediyoruz. Bu kayyumlar belediyelerde durdukları sürece biz mücadelemize devam edeceğiz" diye belirtti.

'KİMSENİN ÖLMESİNİ İSTEMİYORUZ'

Annelerden Zekiye Kaya da, Türkiye'de adaletten söz etmenin mümkün olmadığını özellikle Kürt halkına karşı bir adaletsizliğin söz konusu olduğunu belirtti. Devletin barıştan korktuğunu ifade eden Kaya şöyle konuştu; “Yıllardır bu halk iradesini beyan etmesine rağmen iktidarlar saygı duymuyor. Kürt halkı iradesini tanınması için evini, köyünü, şehrini ve ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Bu da yetmedi gencecik çocuklarını toprağa gömdü. Biz anneler olarak her zaman barışı savunduk. Biz kimsenin ölmesini istemiyoruz. Biz ne ölmekten ne de tutuklanmaktan korkuyoruz. Belediyelerimizi geri alıncaya kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz."
MA