Kartal mutlak bu yerel seçim'i Kazanmalıyız dedi

TAKİP ET

Ak Parti Van Milletvekili İrfan Kartal Ankara da Gazeteci Abdulrahim Yeşilaağaç'ın sorularını yanıtladı.

VAN TARAF GAZETESİ  YAYIN YÖNETMENİ SAYIN  ABDULRAHİM YEŞİLAĞAÇ,

AK PARTİ VAN MİLLETVEKİLİ SAYIN İRFAN KARTAL BEY İLE SEÇİM ÖNCESİ ROPÖRTAJI...

 

 

1. ABDULRAHİM YEŞİLAĞAÇ RÖPORTAJI ŞÖYLE;

_”Efendim, bilindiği üzere önümüzde bir yerel seçim var. Ak Parti, Van Millet Vekili, İrfan KARTAL olarak;

_Bu yerel seçimi nasıl görüyorsunuz?

_Nasıl değerlendiriyorsunuz?

_Geçmişe nazaran, bu seçimle, geçmiş genel seçimler arasında çok fark olduğunu görmekteyiz!..

_ Sizin, duygu ve düşüncelerinizi alabilir miyiz?

 

 SAYIN İRFAN KARTAL BEY İSE ,ŞÖYLE DEVAM ETTİ;

  “Ben, bu seçimi; ''Van için; bir fırsat olarak görüyorum. Bölge için, bir fırsat olarak görüyorum!..

_Bizim artık, birçok sorunlarımızı çözmemiz için, güçlü olmamız lazım!.. Bölgede söz sahibi olmamız lazım!.. Eğer birlikteysek, güçlüyüz!.. Bizim, bu seçimde, fırsat önümüze gelmiştir!..

_ Gerçekten bölgemiz de; büyük sıkıntılar yaşamaktayız!.. Biz ,Milletvekilleri olarak, bu bölgede; elimizin güçlü olabilmesi için, bu seçim bizim için çok önemlidir. Biz, bu bölgeye çok şey yapıyoruz!.. Hizmet yapıyoruz, ama ,bu hizmet Rey’e dönüşmüyor!.. Diye, bir yine  bir kanı var!.. Biz, işte; sıfır asfalt, köylere götürdük!.. Bütün, köylere park yaptık!.. Susorununu çözdük amâ bu, sandığa dönüşmeli.. Bu bir, sıtayıştır! Belkide, bir haktır!.. Bu kadar, hizmete karşılık, hâlâ bu devletin, yanında olmuyorsa, karşı çıkıyorsa, bundan bir soru işareti vardır. Yani; bunlar artık halledilmesi gerekiyor!.. Soru işareti de, yoktur!.. Bu ülke, bizimdir!.. Biz, ülkemizin, bekası için, hep birlikteyiz!. Bunun başka bir şıkkı yoktur yani!..

  Bu nedenle, bu seçim, bizim için, önemlidir mutlak kazanmamız gerekir. bu bölgede, geçmiş dönemde, Kayyumlarla idare edildi!.. Kayyumlar, ancak, zorlu şartlar altında, ortaya çıkmıştır!.. Biz, eğer sivil siyasetten, yanaysak, biz bu sorunları çözeceğiz!.. Biz, güçlüyüz!. Bizim, bölgede halkımızın, bunu görmesi lazım!.. Kendine artık, elini Vicdanına koyması lazım!.. Bizim hükümet olarak, devlet olarak, bu bölgede, çok büyük işler, hazır bekliyor. Yapacağız da!.. Bizi desteklemelerini, istiyoruz!.. Adaylarımızı desteklemelerini istiyoruz!.. Güçlü, olacağız!. Ancak, böyle sorunlarımız en iyi bir şekilde çözeceğiz!..

 _ Bugün Van da, genç nüfus; yaş ortalaması,”21’dir". Türkiye’nin en çok genç nüfusuna sahip bir ilidir. Maalesef; bugün, Van da işsizlik, Türkiye ortalamasının, 5 puan daha üstündedir!..

_ Türkiye  ortalaması;”11,6’dır". Ama, Van da;”16’dır". “17’dir"!.. Bize gelen, telefonların, 9 tanesi; ”iş ve işsizlik” ile ilgilidir!.. Bizde bununla üzülüyoruz!.. 

 

SAYIN KARTAL , SON OLARAK ŞUNLARI IFADE ETTi  ;

Bizim, daha güçlü, olmamız için, bizim desteğe ihtiyacımız   vardır!.. Biraz daha sağduyulu düşünceler, düşünmeleri lazım!.. ideolojik olarak, değil de bölge şartlarına uygun,hareket etmeleri lazım!..Bugün Ak Partili, millet vekilinin, bölgede çok farkı yoktur, sizlerden, ben de köy çocuğuyum!..

     Geçen hafta, Özalp’ın , bütün köylerini dolaştık. Biz de, köy şartlarında, yetişen kişileriz..Ama,Bu sorunları, sayın valimizle, burda yetkililerle, biz bu seçimde güçlü bir şekilde çıkarsak ,hizmetler kat kat artacaktır yani!.. Bu nedenle,destek bekliyoruz,daha sağ duyulu, düşünmelerini istiyoruz, dedi''..