Kadınlar, iş yeri açmak için korkmasın!

TAKİP ET

Genç girişimci Kadın Semra Eliş ayağının tuzuyla Ülkede nam salmış Ünlü DRY Türk kuru temizleme 43. şubesini Van'a getirdi...

VanTarafGazetesi - Van Urartu Otelin altı’na açtığı ‘DRY Türk’ işletmecisiyle Semra Eliş, Vanda’daki genç bayan girişimcilere bir yenisinin daha eklenmesine vesile oldu. Henüz iki yıllık evli olan ve bir çocuk Annesi hayalindeki iş yerini açan Genç girişimci Eliş, gelecek için planlarını, ev ile iş arasında yaşadığı zorlukları Van Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdulrahim Yeşilağaç’a anlattı. Genç girişimci Semra Eliş’in konuşmasında öne çıkan masajlar şöyle:



Evlendikten sonra hayallerimi ve düşüncelerimi eşim ile paylaştım. Eşim, ailem ve eşimin ailesi de bana bu konuda destek olacaklarını söyleyince, hemen dükkân arayışına ve iş yerinin alt planlarını yapmaya başladık. Van’da sizler de biliyorsunuz kiralık dükkân sorunu çok fazla. İstediğiniz gibi bir dükkân bulsanız da kirası çok fazla oluyor. Uzun bir dükkân arayışından sonra burayı bulduk ve iş yerimizi açtık.

Semra Eliş Kimdir...

Ben Semra Eliş, 28 yaşındayım. İstanbul’da doğup büyüdüm ve evlendikten sonra Van’a taşındım. Halen Van’da ikamet etmekteyim. Ailemin geneli ticari faaliyetlerle uğraştığı için, ticarete ilgim vardı. Ticari sektör olarak kuru temizlemeyi tercih ettim. Çünkü, günümüzdeki en büyük ihtiyaçlardan biri de zaman kavramıdır. Herhangi bir ürünü temizlemek istediğinizde; yıkama, kurutma, ütüleme gibi uzun süren işlemlerden geçirmeniz gerekiyor. Bireyler zamandan kaybetmek yerine, bunun profesyonel bir şekilde yapılması için kuru temizlemeleri tercih ediyor. Sektörü araştırdığımda, bu işi en iyi yapan firmayla çalışmaya karar verdim ve 1973 yılında kurulmuş olan Dry Türk kuru temizleme firmasının 43. Şubesini Van’a açtım. Açılış sürecinde eşim, en büyük destekçim oldu. 

Van’ın gelişimde katkıda bulunmak isteyen, istihdam sağlayan genç girişimci kadınların desteklenmesi hem şehrimiz, hem ülkemiz için çok değerli.

   Beşyol çarşısında, Büyük Urartu Oteli altında bulunan mağazamızda, her türlü kişisel giysilerin yanı sıra, her türlü ev tekstili ürünlerin temizliği de yapılmaktadır. Van’daki ilk ve tek kurumsal firma olmamızın yanında, müşterilerimize yıkamanın profesyonel olacağının garantisini de veriyoruz. Ayrıca, iş yerimizde adresten alma ve adrese teslim hizmetlerimizi ücretsiz olarak sağlıyoruz ve tüm değerli Van halkını kaliteli bir kuru temizleme hizmeti almaları için iş yerimize bekliyoruz.