İstanbul Yenikapı'da 4 gün Van Konuşulacak

TAKİP ET

Van Tanıtım Günleri İçin Start Verildi STK Buluşmalarından sonra Van FED Başkan M. Fatih Yağız ve Yönetim kurulu üyeleri Van yerel ve ulusal basın temsilcileriyle buluştu

Van Tanıtım günleri, 19-23 Ekim 2022 tarihleri arasında Yenikapı Fuar alanında İstanbullularla buluşuyor. Van’ın tarihine, turizmine, doğasına ve kültürüne ait çeşitli yemeklerinde bulunduğu etkinlikte birbirinden ünlü sanatçılar sahne alacak güzel şarkılarla adından söz ettirecek. 

 

 

 

6 ay önce görevi devr alan Van Dernekler Federasyonu Başkan ve Yönetim kurulu üyeleri Van yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek İstanbul’da 4 boyunca yapılacak olan ‘Van Tanıtım Günlerini’ değerlendirdi.

 

Van Dernekler Federasyonu, 19-23 Ekim’de İstanbul Yenikapı’da yapılmasını planlandıkları ‘Van Tanıtım Günleri’ tanıtım ve basın lansmanı Elit World Van Otelde gerçekleşti. 

 

Toplantıya Van Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Fatih Yağız beraberindeki Genel Sekreter Orhan Yıldız, Erciş Vakfı Başkanı Murat Çevik, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Erol Temel, Kocaeli Vanlılar Federasyonu Başkanı Kenan Yıldız, Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mazlum Kuşman, Van Federasyon 1. Bölge Başkanı Bayram Çiftçioğlu, Kültür İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Şeref Yıldız, Yönetim kurulu üyeleri M. Hanifi Paşa, Haşim Arvas, Said Baday, İsmail Karaç, Çizgi Üstü Mimarlık & Organizasyon yetkilileri Müge Yavaş, Sibel Er ve çok sayıda ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı.

 

 

 

 ‘VAN’I BÜTÜN YÖNLERİYLE TANITACAĞIZ’

 

Toplantı kentin tarihi ve turistik yerlerini tanıtan sinevizyon gösterimiyle başladı. Gösterimden sonra konuşan Van Fed başkanı Fatih Yağız, 10 gündür kentte çalışma yürüttüklerini belirterek, tek amaçlarının Van’ı iyi bir etkinlikle tanıtmak olduğunu söyledi. Düşüncesi ne olursa olsun bütün kesimlerin etkinlikte yer alması istediklerini de dile getiren Yağız, bütün yönleriyle Van’ı tanıtacaklarını kaydetti.

VALİLİĞE STANT AÇMA ÇAĞRISI

 

Konuşmasında Van Valiliğine randevu talebinde bulunduklarını da dile getiren Yağız, “Sayın valimiz kente yeni atandı. Kendisine randevu başvurusunda bulunduk. Van valiliğimizin etkinliklerde stant açmasını isteriz. Bu kentin tanıtımı için çok önemsiyoruz” dedi. İstanbul’da 400 bin Vanlı yaşadığını da dile getiren Yağız, bütün kurumlar ile siyasi partileri etkinlikler davet ettiklerini kaydetti. Tanıtıma önemli sanatçılarında davet edildiğini belirten Yağız, sanatçıların yanı sıra Dengbej kültürünü de orada yaşatmak istediklerinin altını çizdi. . 

KÜLTÜREL SOKAKLARI İSTANBUL’A TAŞINACAK

 

Yağız’ın ardından konuşan Çizgi Üstü Mimarlık & Organizasyondan Müge Yavaş ile Sibel Er slayt gösterisiyle yapacakları çalışmaları anlattı. Van’ın Şemsiye ile Kuş Kafesi sokakları ile Peynirciler çarşısının İstanbul’a taşıyacakları belirtilen sunumda, tanıtımların ise dört dilde yapılması dikkat çekti.

 

Tanıtım Günleri kapsamında Van’ın yöresel ürünleri, Van kilimi, savat gümüş işletmeciliği, çömlekçilik, ahşap oymacılığı, yöresel lezzetleri Van Kahvaltısı, Otlu Peynir, Ayran Aşı, Borani, Van Balığı, Keledoş, Tandır Balığı, Kavut, Acem Köftesi,Van Baklavası, Kürt Köftesi, Çıngırtma, Erciş üzümü, çılbır, kurut aşı, mercimekli bulgur pilavı, çiriş mıhlası, kurutlu köfte, şile, ekşili, helise, sengeser ve geyesir sergilenecek.  

 

Ayrıca. Van’ın ünlü sokaklarını temsilen Şemsiyeli Sokak, Kuş Kafesi Sokağı, Kültür Sokağı ve Tarihi Peynirciler Çarşısı ismi verilecek. Etkinlikte Van’ı simgeleyen Van Kedisi ve Van Gölü Canavarı maketi yer alırken, 65 adet dilek feneri uçurularak havai fişek gösterisi yapılacak.

 

Van Tanıtım Günleri etkinliğinde ünlü sanatçılar Sevcan Orhan, Ahmet Aslan, Aleyna Tilki, Ahura Ritim Grubu, Sakiler, Manuş Baba sürpriz sanatçılar ve Van’ın yerel sanatçıları sahne alması bekleniliyor.

 

Etkinlik soru-cevap ile sona erdi. Van Taraf Gazetesi Van Haber 

Van toplantı tanıtım etkinlik vanfed