İpekyolu Belediyesinde yolsuzluk iddiası: 2 kişi görevden alındı

TAKİP ET

Son Dakika Van Haber… İpekyolu Belediyesi'nden yaşanan 'yolsuzluk 'tan dolayı biri Park Bahçeler Müdürü olmak üzere 2 memur görevden uzaklaştırıldı.

 

Son Dakika Van Haber… İpekyolu Belediyesi’nden yaşanan ‘yolsuzluk ’tan dolayı biri Park Bahçeler Müdürü olmak üzere 2 memur görevden uzaklaştırıldı.

 

 

Yerlerine ise çift maaş tartışmalarıyla gündeme gelen Basın ve Halkla İlişkiler Müdür’ü A.G., ikinci müdürlüğüne yeniden atandı.

 

 

Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından Van Kalesi eteklerinde yapılmaya başlanan ve yaklaşık maliyeti 24 milyon TL olan parkın yapımında, 1 milyon 400 bin TL’lik usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında yapılan incelemeler sonrası Park Bahçeler Müdürlüğü ile Destek Hizmetler Müdürlüğü’nde mühendis olarak çalışan biri memur olmak üzere iki personel görevden uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırmalarla birlikte yeni atamalar da yapıldı.

 

 

ÇİFT MAAŞ

Uzaklaştırma kararından sonra İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Kayyımı İhsan Emre Aydın imzasıyla Park Bahçeler Müdürlüğü’ne Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü sözleşmeli personel olan A.G. vekaletten atandı. Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde, alanında uzman çok sayıda mühendis olmasına rağmen A.G.’nin iki ayrı birime müdür olarak atanması yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Yeni atamayla birlikte belediyenin web sitesinde de A.G.’nin ismi iki birime de müdür olarak yazıldı.

Van Basın 

İpekyolu Park bahçeler Kaymakamı