İpekyolu Belediyesi'nden O İddialara cevap

TAKİP ET

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde halkımızın iradesi ile göreve geldiğimiz günden bu yana, geçmiş kayyım döneminden aldığımız enkaza rağmen ilçemize bağlı en ücra mahalle ve köylerimize hizmet götürmeye çalıştık. Önümüze konulan tüm engellere rağmen yurttaşlarımıza hizmet üretmeyi düstur edinen belediyemizin hayata geçirdiği çalışmalar kısa sürede halkımızın takdirini kazandı.

VanTarafGazetesi - 

Ancak; yurttaşlarımızla birlikte, onların görüş ve önerileri doğrultusunda yürüttüğümüz çalışmalarımızı hazmedemeyen ve kayyım döneminde elde ettikleri rant hortumlarının kesilmesi üzerine son günlerde belediyemiz aleyhine algı yaratmayı deruhte edinen bazı gruplar, özellikle kayyım atamalarının gerçekleştiği böylesi bir dönemde, belediyemize kayyım atanmasının alt yapısını oluşturmak amacıyla kara propaganda faaliyetlerine hız vermiştir.

Bu konuda büyük bir çaba gösteren ‘Vanpostası’ isimli yayın organı, aklın sınırlarını zorlayan, akla hayale gelmeyecek iddialarla bir süredir kamuoyunun gündemini meşgul etmeye çalışmaktadır.

31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde kurduğu reklam-tanıtım şirketi üzerinden kayyımların yönettiği belediyelerle iş yapan ve haksız kazanç elde eden, daha önce yaptığı haberlerden ötürü mahkemelik olan ve ‘Yazdıkları haber değeri taşımıyor, kişiye iftira ve hakaret edilmiştir’ denilerek yazdıklarının habercilik niyeti taşımadığı mahkemece tescilli olan Ziya Türk isimli kişi, uzun zamandır belediyemiz aleyhine başlatılan bu kara  propagandanın açıkça kalemşörlüğünü yapmaktadır.

“Kerameti kendinden menkul malum şahıs” ve sözüm ona yayın organının söz konusu iddialara ilişkin tek bir gün dahi, belediyemiz yetkililerinden herhangi birini aramaması ise gerçek niyetlerini zaten ortaya koymaktır. Oysaki; habercilikte temel kural, hakkında aleyhte isnatta bulunulan kurum ve kişiye ulaşıp iddiaların gerçekliğini araştırarak haberi ikinci ağızdan teyit ettirmektir.

Söz konusu malum şahıs ve güya haber yaptığı yayın organı, belediyemiz personellerinden Öznur Ertaş’ı HDP İpekyolu İlçe Eş Başkanı Öznur Bartın ile karıştıracak kadar şaşkın ve yalancıdır. Ertaş ve Öznur’un birbirine karıştırılması dahi bu haberin araştırma değil, birileri tarafından servis edildiğini ve masa başında yazıldığını açıkça ortaya koymaktadır.

Belediyemize personel alımı tamamen yasal çerçeve içinde yapılmaktadır. Bugüne kadar yapılan tüm alımların güvenlik formları Van Valiliği Güvenlik Soruşturması Komisyonuna gönderilmiştir. İddia edildiği gibi Belediyemizde KHK’lıların oluşturduğu bir komisyon ise bulunmamaktadır.

‘Çamur at izi kalsın’ mantığı ile hareket eden bu güruh, belediyemizde bankamatik memurlarını olduğunu iddia etmektedir. Belediyemizde tek bir bankamatik memuru bulunmamaktadır. ‘Malum şahıs ve yayın organı’ kayyım döneminde; tek bir gün işe bile gelmeden maaş alan E.I isimli şahsı ve yine kayyım döneminde İpekyolu Özel Kalem Müdürü olarak atanan ve o dönem içinde Van dışında yaşayan ve Van’a bile gelmeyen M.N.A isimli şahsı neden yazmamıştır. Oysa bu şahısları en iyi tanıyan malum şahıstır. Bu şahıs, gazetecilik gibi önemli ve saygın bir kurumu, kendi menfi çıkarları için kullanmaktan çekinmemektedir. Büyük zorluklar altında basın faaliyeti yürüten gazetecilerin içinden bu tür kişilerin çıkması hepimizi derinden üzmektedir.

MALUM ŞAHIS BUNLARI NEDEN YAZMADI?

Kayyım dönemi İnsan Kaynakları Müdürü A.K, kardeşi ve onlarca akrabasını işe aldı. Başkan Yardımcısı E.K  , Başkan Yardımcısı S.Ç, Yazı İşleri Müdürü M.A  ile diğer müdürlerin kaç akrabasının  işe alındığına dair belgeler elimizde bulunmaktadır.

Kayyım Cemil Öztürk döneminde 56 personel için yasal dayanak olmadan yüzde 80’e varan maaş artışları neye göre yapılmıştır ve 56 isim hangi kriterlere dayanarak seçilmiştir?

Yine, kayyım Cemil Öztürk tarafından,  bazı müdürlere son model araç tahsis edilmesi,  hafta içi ya da hafta sonu mesai saati içinde veyahut dışında fark etmeksizin özel şoför tahsis edilmesi neyle izah edilebilir bir durumdur?

Kayyım Cemil Öztürk’ün Ankara’dan getirilen kuzeni, belediye de sözleşmeli olarak işe başlatıldı mı?

Kayyım dönemi Fen İşleri Müdürü E.B, E.Ç ve A. K isimli şahıslar belediyemizden ayrıldıktan sonra Edremit Belediyesine direk Yönetici olarak atanmıştır. Kayyım atanan tüm belediyelere bu ekip yerleştirilmektedir. Kayyım atamalarının ardından halkın belediyeleri bu şekilde yandaşlara peşkeş çekilmiştir.

İşte, göreve geldiğimiz günden bu yana bu rantı kestiğimiz için böylesi saldırılara maruz kalıyoruz. Halka gitmesi gereken belediye gelirlerinin bazı çıkar gruplarına peşkeş çekilmesine izin vermediğimiz için bizi hedef alan bu gruplara rağmen yurttaşlarımıza hizmetten asla imtina etmeyeceğiz.

Kayyım döneminde işine son verilen ancak bizim dönemimizde işe geri alınan Mustafa Gültekin, kayyım döneminde güvenlik soruşturması sebebi ile değil performans düşüklüğü bahane gösterilerek işine son verilmiştir. Ama malum şahıs bu kişinin güvenlik soruşturmasının ‘Sıkıntılı’ çıktığı şekilde yalan beyanda bulunmaktadır. 

Aynı çevreler, iki hafta önce yine belediyemizden araçlarla evrak kaçırıldığı şeklinde iddialarda bulunacak kadar hezeyan içindedir. Malum yayın organının yayınladığı fotoğraflarda yer alan araç, tadilat nedeniyle belediyemize gelerek moloz taşıyan özel bir şirkete aittir. Düzeyi bu kadar düşüren ve kendisine biraz olsun saygısı olan hiç bir insanın yapmayacağı yalanlarla saldıran malum şahıs, bunun yanında resmi araçlarımızı bile suç teşkil ediyormuş gibi,  plakalarının fotoğraflarını çekerek hedef göstermektedir.

‘Basın Özgürlüğü ve İfade Hürriyetini’ sonuna kadar savunmakla birlikte, basın faaliyetinin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi olduğuna inanıyoruz. Kamuoyunu yalan yanlış bilgilerle yönlendirme çabası,’ iftira ve hakaret’ gazetecilik faaliyeti olarak değerlendirilemez. Basın Etik ve Ahlak Kurallarına aykırı hareket eden bu şahısları kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz.

Bizler, bu kişilerin kim olduğunu ve amaçlarını çok iyi biliyoruz. Malum şahısları söz konusu iddialarını ispatlamaya davet ediyoruz. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir, edemiyorsa müfteridir.

Belediyelerimize yönelik Kayyım atamalarından kendilerine düşecek payı ellerini ovuşturarak bekleyen bu güruh hakkında gerekli yasal işlemleri başlattığımızı ve kendileri ile yargı önünde hesaplaşacağımı özellikle belirtmek istiyoruz.

İPEKYOLU BELEDİYESİ