HDP Van'da halkla birlikte zafere yürüyor

TAKİP ET

24 Haziran seçimleri yaklaşırken Van halkı da hazırlıklarını sürdürüyor. HDP Van İl öncülüğünde seçim çalışmalarını sürdüren Vanlılar, 24 Haziran'da önemli bir başarıyı elde etmek istiyor.

TUŞBA
HDP Van Milletvekili Tayip Temel ve beraberindeki HDP Tuşba ilçe örgütü yöneticileri sanayi sitesindeki esnafı ziyaret ederek; burada çalışan işçi ve emekçilerin sorunlarını dinledi. Esnaf ve işçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan HDP'li Aday Temel, AKP hükümetinin yanlış politikaları sonucu işçi-emekçinin her geçen gün daha da yoksullaştığı dikkat çekti. Türkiye'de yanlış giden her şeye 'Dur ' demenin zamanı ve fırsatının 24 Haziran seçimleri olduğunu belirten Temel, sömürüye, talana karşı tüm işçilerin-emekçilerin birleşmesi gerektiğini ifade etti.
İPEKYOLU
HDP Van İl Eş Başkanımız Yadişen Karabulak, DBP İl Eş Başkanımız Ayla Tarhan, Milletvekili adaylarımız Muazzez Orhan, Asuman Yılmazer, HDP Kadın Meclis Üyeleri ve TJA Aktivistleri, Cumhuriyet Caddesinde Erbane çalarak halk el ilanları dağıttı.
HDP Milletvekili adayımız Murat Sarısaç, İpekyolu İlçe Eş Başkanımız Edibe Babur ile yerine kayyum atanan İpekyolu Belediye Eş Başkanımız Beritan Tayan, Kevenli TOKİ Semt Pazarını ziyaret ederek halkla fikir alışverişinde bulundu.
ERCİŞ
HDP Van Milletvekilimiz Erciş'te Kadın Kuaförler ile bir araya geldikten sonra Hastaneye geçerek hastalara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Hastalara geçmiş olsun dileklerini ileten Özgökçe, Erciş’te 10 yıldır bir devlet hastanesini açamayan AKP hükümetinin yine seçim vaatleri arasında Erciş Devlet Hastanesinin olduğuna dikkat çekti.
MURADİYE
HDP Van Milletvekili adayımız Asuman Yılmazer, DBP Van İl Eş Başkanımız Ökkeş Kawa ve HDP İlçe Yöneticileri seçim çalışmaları kapsamında Muradiye merkezde esnaf ve aile ziyaretlerinde bulundu. HDP’lilere yoğun ilgi gösteren Muradiye esnafı ve halkı ziyaretlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek HDP’ye destek sözü verdi.
BAHÇESARAY


Bahçesaray İlçesi’nin 17 km doğusundaki Altındere (Arınç) mahallesinde HDP’liler tarafından düzenlen çat kapı seçim çalışması büyük halk toplantısına dönüştü. Seçim çalışmasına HDP Van Milletvekili adayı Mukaddes Karakoç, HDP Van Milletvekili Adem Geveri, Bahçesaray İlçe Eş Başkanı Burhan Fidan, Barış Anneleri Aktivisti Zekiye Kara ve Siyasetçi Musa İtah katıldı.İftardan hem sonra HDP’liler Arınç mahallesinde çat kapı seçim çalışmasına başladı her gittikleri evin sakinleri HDP’lilere katıldı. Gece karanlığında kalabalık çok artınca salonu büyük olan bir evde tüm mahalle halkı bir araya gelindi.

‘ÖNEMLİ OLAN TOPLUMSAL BİLİNCE ULAŞMAK’

Burada konuşma yapan HDP milletvekili adayı Mukaddes Karakoç, bu coşkulu karşılamadan dolayı Arınç halkına teşekkür etti. Buraya gelme nedenlerinin sadece oy olmadığını belirten Karakoç, “Önemli olan birlik beraberliğimizi daim kılmaktır. Eğer toplumsal birliğimizi kurabilirsek, o zaman güçlü bir mücadele ekseninde hedefimiz olan toplumsal barışa, özgürlüğe, demokrasiye ulaşırız. Zaten bu bilince ulaşmış her bireyde 24 Haziran günü HDP’ye ve Demirtaş’a oy verme ihtiyacını doğalında hissedecektir.” dedi.

‘KADINLAR DAHA FAZLA MÜCADELEYE DAHİL OLMALI’

Karakoç, ilçe merkezinde esnafları gezerken kadınları çok göremediğini belirterek, kadınları yaşamın her alanına dahil olmaları ve aynı zamanda aktif siyaset içinde olması gerektiğini kaydetti. Bahçesaraylı kadınlarının çok çalışkan ve cesur olduğunu aktaran Karakoç, bu cesaretlerini toplumumuzun özgürleşmesinde de kullanabilmeleri gerektiğini söyledi. Karakoç, “ Eğer biz kadınlar mücadeleyi daha da büyütürsek dünya daha yaşanır bir hal alır. Seçimlere sayılı günler kaldı. Özellikle kadınlar başta olmak üzer herkes kendi başına inisiyatif alıp HDP ve Demirtaş için çalışmalıdır” dedi.

Ardından konuşan HDP Van Milletvekili Adem Geveri ise, halkın ilkin yaklaşan Ramazan Bayramı’nı daha sonrada 24 Haziran Bayramını kutlamaya çağırdı. Yaşamı bayram havasına çevirmenin kendi ellerinde olduğuna altını çizen Geveri, artık bunca haksız hukuksuzluğa dur deme zamanının geldiğini söyledi.