HDP'li Orhan: Özgür yarınları inşa edinceye kadar mücadeleye devam

TAKİP ET

Van'da kayyumlara karşı devam eden Demokrasi Nöbeti'ne katılan HDP Milletvekili Muazzez Orhan, yaptığı konuşmada 'Özgür yarınları inşa edinceye kadar mücadele etmeye, direnmeye devam edeceğiz' dedi.

VanTarafGazetesi- Halkların Demokratik Partisi (HDP) belediyelere kayyum atanmasına karşı Demokrasi Nöbetlerinin başlatıldığı merkezlerden biri olan Van’daki eylem 49’uncu gününde devam etti. HDP İpekyolu ilçe binası önünde tutulan bugünkü nöbete HDP'li milletvekilleri Murat Sarısaç, Muazzez Orhan’ın yanı sıra aralarında Barış Anneleri katıldı.

"Direne direne kazanacağız", "Eşbaşkanlık mor çizgimizdir" sloganlarının atıldığı nöbette HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan konuşma yaptı.

‘PARTİMİZİ KRİMİNALİZE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR’

İktidarın kayyum atamaları ile yerel yönetimleri Saray’a bağlamak, kentsel varlıkları talen etme amacının yanı sıra kadınların kazanmış olduğu eş temsilliyet ve eşbaşkanlık sistemini ortadan kaldırmayı hedeflediğini dile getiren HDP’li Orhan, “Her gün partimizi terörize ve kriminalize etmeye çalışıyorlar. Seçilmişlerimizi sürekli tehdit ederek ve savaş politikalarıyla ülkeyi yönetmeye çalışmaktadırlar. Bizler dikta, tek adam rejimine, halkların gaspına karşı her zaman mücadele ettik. Demokrasiden, barıştan, eşitlikten ve halkların birlikteliğinden yana olduğumuzu söyledik. Biz, özgür yarınları inşa edinceye kadar mücadele etmeye, direnmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

‘KHK'LI MAĞDURLARA BİLE TAHAMMÜL EDEMİYORLAR’

Orhan, baskı, tutuklama ve gözaltıların kendilerine verdikleri bu demokrasi mücadelesinden geri adım attırmayacağını da söyledi.

Orhan, “Biz onları, siyasetlerini böldük, politikalarını boşa çıkardık. Artık halklar bir arada yaşamak istiyor. Bunun cevabını da seçimde verdiler. Bugün yine OHAL süreçleriyle, tutuklamalarla insanların sesini kestiklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlardır. Daha dün partimizi ziyaret eden KHK'lı mağdurlara bile tahammül edemediler. Partimizin, Türkiye halklarının umudu olduğunu gördüklerini, bu ülkeye HDP'nin, demokrasiyi savunanların barışı getireceklerini bildikleri için korkuyorlar” ifadelerini kullandı.

‘SARAYLARDA ÜLKEYİ YÖNETEMEZSİNİZ’

KHK’lı mağdurların, mesnetsiz suçlamalarla hiçbir dayanağı olmadan işlerinden edildiklerini ve toplumdan soyutlanmaya çalışıldıklarını söyleyen Orhan, şunları ekledi: “Bilsinler ki emekçilerdir bu ülkeyi ayakta tutanlar. Saraylarda ülkeyi yönetemezsiniz, insanlar işsiz, bu toplum yoksul, çay simit hesabıyla mağduriyetler üzerinden işsizliği öne sürerek kendi mağduriyetini, hukukun olmadığını öne sürerek bu vaatlerle demokrasiyi, eşitliği getireceğini işsizliği bitireceğini söyleyerek başa gelen AKP iktidarı, Türkiye’nin hiçbir dönem yaşamadığı kadar işsizlik, hukuksuzluk yaşamıştır. Bu ülkede 5 milyondan fazla işsiz yaşamaktadır. Açlıkla, yoksullukla yüz yüzedir. Hukuksuzca işinden olan yüz binlerce işçi ve emekçi vardır. Bu insanların kendilerini savunma ve haklarını aramaları bile ellerinden alınmıştır.”

‘İKTİDARLAR GİDER HALK KALIR’

Savaş politikalarına alet edilen Kürt sorununu barışçıl, demokratik yollarla çözümünün sağlanarak barışın biran önce tesis edilmesi gerektiğini vurgulayan Orhan, sözlerini “İktidarlar gider, halk kalır. Kayyumlar gider, bizler kalırız. Direne direne kazanacağız. Bu ülkede eşitliği, demokrasiyi, barışı savunanlar kazanacaktır. Mutlaka kazanacağız” diyerek noktaladı.

Orhan’ın konuşmanın yapılan oturma eylemi, söylenen ezgiler ve atılan sloganlarla sona erdi.
MA