HDP'li Orhan Işık Van Uçamiyor TBMM'YE Taşıdı...

TAKİP ET

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Muazzez Orhan Işık, Van ve diğer bölge illerde yaşanan uçak seferi azlığını ve uçak bilet fiyatlarının yüksek oluşunu TBMM'ye taşıdı. Orhan, günlerdir Van'ın da gündeminde olan konuyu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na sorulmak üzere meclise bir soru önergesi verdi.

ORHAN: BİLET FİYATLARININ FAHİŞ DÜZEYDE ARTMASI KAMUOYUNUN GÜNDEMİNDEDİR

Orhan, önergede bilet fiyatlarının yüksek oluşuna değinerek şunları söyledi: “Türkiye’nin değişik yerlerinden doğu ve güneydoğu illerine gelen uçak seferleri biletlerinin Mayıs 2022 dönemi itibariyle fahiş düzeyde artması, bilet fiyatlarının ücret ve gelir artışlarının çok ötesinde oranlarda artması çok geniş bir kamuoyunun gündemindedir. Bilet fiyatlarının çok fahiş yüksekliğinin dışında sefer sayısının yetersizliği, direkt uçuşların olmayışı, THY Müşteri hizmetlerinde erişim güçlüğü yaşandığı, THY internet sitesinin sık sık çöktüğü veya yanıt vermede gecikmeler yaşandığı yurttaşlar tarafından ifade edilmektedir.”

“HALKIN EN ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞU DÖNEMDE BİLET FİYATLARININ ARTMASI MAĞDURİYETLERE YOL AÇMIŞTIR”

Okulların kapanması ve Kurban Bayramının da yaklaşmasıyla birlikte vatandaşların toplu ulaşıma duyduğu ihtiyacın arttığını dile getiren Orhan, “Haziran ve Temmuz döneminde okul ve üniversitelerin kapanması ve yine 9 Temmuz tarihinde Kurban bayramının olması şehirlerarası toplu ulaşıma duyulan ihtiyacı arttırmıştır. Halkın en çok ihtiyaç duyduğu bu dönemde bilet fiyatlarının ortalama 1000-1500 TL olması, direkt uçuş sayısının yetersiz olması ve ifade edildiği gibi online sistemlerin çökmesi büyük mağduriyetlere yol açmaktadır. 2-4 kişilik bir ailenin asgari ücreti aşan bilet masrafı nedeniyle binlerce yurttaş seyahat özgürlüğünü kullanamamaktadır. Artan uçak bileti fiyatları nedeniyle özellikle orta ve alt gelirli yurttaşların, esnafın, öğrencilerin uçak kullanma olasılığının kalmadığı bilinmelidir” ifadelerini kullandı.

YIL OLDU 2022, VAN UÇAMIYOR!

Orhan, Van’dan uzak illere gidişlerin havayolunu daha önemli kıldığını ifade ederek, “Öte yandan İstanbul-Van ve Ankara-Van arası karayolunun 20-25 saat civarında sürmesi, özellikle yaşlı, hasta, engelli yolcular için ve cenazesi olan yolcular için havayolunu daha önemli hale getirmektedir. Birçok ilden Van, Ağrı, Hakkari ve diğer bölge illerine direkt uçuşların olmaması hem maliyet hem de vakit kaybı açısından sorunlara yol açmaktadır”  dedi. Sehrivan 

ORHAN: VAN’A YÖNELMEK İSTEYEN TURİSTLERİN BİLET FİYATLARI NEDENİYLE GÜZERGAH DEĞİŞTİRDİKLERİ TURİZM İŞLETMECİLERİNCE İFADE EDİLMEKTEDİR Van Taraf Gazetesi Van Haber 

HDP Muazzez Orhan Işık TBMMYE Van Van Taraf Gazetesi