HDP Kadın Meclisi'nden Serhat Bölge Konferansı

TAKİP ET

HDP Kadın Meclisi 3'üncü Olağan Serhat Bölge Konferansı'nda konuşan HDP Van İl Eşbaşkanı Öznur Bartın, 'Bir kadın daha eksilmeyeceğiz. Dayanışma içerisinde olacağız ve direneceğiz' dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi 3’üncü Olağan Serhat Bölge Konferansı, “Özgürlükte ısrarlı mücadelede kararlıyız” sloganıyla Van'da yapıldı. Büyük Urartu Oteli'nde düzenlenen konferansa, HDP Parti Meclis üyeleri, yerine kayyum atanan belediye eşbaşkanları, milletvekilleri Muazzez Orhan ve Şevin Coşkun katıldı.

‘BU SUÇA ORTAK OLMAYACAĞIZ’

Saygı duruşuyla başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan HDP Van İl Eşbaşkanı Öznur Bartın, kuruluş felsefelerinin ayaklarından birinin kadın özgürlük mücadelesi olduğunu söyledi. Kadın yoldaşlığını büyüterek, farklılıklarla bir arada durmanın ve mücadele etmenin önemine vurgu yapan Bartın, “Politik ve örgütsel gelişimimizi güçlendirmeli, ortak akıl ve irade birliği oluşturmalıyız. Bakûr, Başur, Rohilat ve Rojava’daki tüm kadınlarla ulusal birlik çerçevesinde bir araya gelmeli, kadın bilincini açığa çıkarmalı ve toplumsallaşmalıyız. Çünkü biliyoruz ki biz birlikte güçlüyüz ve var olacağız. 4 yıl önce cenazesi 7 gün boyunca sokakta bırakılan Taybet Anayı, küçük bedeni günlerce buzdolabında tutulan çocuk Cemileyi, işkence yapılarak katledilen Hevrin Xelefi ve onlarca kadını unutmadık. ‘Ölmek istemiyorum’ diye haykıran Emine Bulut’u katleden erkek egemen sisteme karşı mücadele edeceğiz. Biz bu suça ortak olmayacağız. Kadın düşmanı ve katilerinden hesap soracağız” dedi.

'BİR KADIN DAHA EKSİLMEYECEĞİZ'

Kadın kazanımlarını yok etmeye çalışan kayyum zihniyetinin, kadın özgürlük mücadelesini hedef aldığını belirten Bartın, “Şu an halkın iradesi olan eşbaşkanlarımız cezaevlerinde ve bu şekilde kadınların iradesi gasp edilmeye çalışılıyor. Bir kadın daha eksilmeyeceğiz. Dayanışma içerisinde olacağız ve direneceğiz. Bu vesileyle 3'üncü Olağan Serhat Bölge Konferansımızla karanlıkların aydınlatılacağı, kararlı dayanışmanın açığa çıkacağı ve mücadelelerin yükseleceği inancı ile tekrardan saygı ve selamlıyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından konferans basına kapalı olarak devam etti.