HDP İpekyolu'nda kongreye gidiyor! Kongre Komisyonundan çağrı..

TAKİP ET

HDP İpekyolu İlçe Örgütü, önümüzde ki ay yapılması planlanan ilçe kongresi için çalışmalarına başladı. Yapılan basın toplantısıyla Van halkına iradesini sahiplenme çağrısında bulunuldu.

Geçen ay yapılan il kongresiyle yeni yönetimini belirleyen HDP Van İl Örgütü ilçe kongreleri için de start verdi. İpekyolu ilçesinde yapılacak kongre nedeniyle düzenlenen basın toplantısına İl ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve yurttaşlar katıldı.

Basın toplantısında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi : İçinden geçtiğimiz bu baskıcı ve zorlu süreçte halkımızın iradesine yönelik saldırılarak derinleşerek devam ediyor. Atanan kayyımlar ve tutuklamalarla irademiz ve siyasetimiz hiçleştirilmek isteniyor. Halkımızla örgütlenip bu baskı zincirini kıracağız. Bu yolda kurduğumuz ilçe kongre komisyonu çalışmalarına başlamış bulunmaktadır. Bunun için tüm İpekyolu halkımızı HDP’yi ve gasp edilmiş iradelerine sahip çıkıp kongre çalışmalarına katılmaya davet ediyoruz. Halkın iradesiyle halkın yönetimini oluşturacağız. Tüm yurttaşlarımızın önerisiyle kongre çalışmasına katkıda bulunması için çağrıda bulunuyoruz.”