HDP İpekyolu İlçe Örgütü: Eşbaşkanlarımızı serbest bırakın

TAKİP ET

HDP İpekyolu İlçe Örgütü, yerlerine kayyum atanarak tutuklanan İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanı Şehsade Kurt ve Azim Yacan'ın derhal serbest bırakılarak, görevine iade edilmesini istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İpekyolu İlçe Örgütü, 8 Kasım'da gözaltına alınarak yerlerine kayyum atanan İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan'ın tutuklanmasına ilişkin ilçe binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya HDP Van milletvekilleri Muazzez Orhan ve Murat Sarısaç, HDP İl Eşbaşkanı Kava Ökkeş, İpekyolu Belediyesi'nin meclis üyeleri ve ilçe yöneticileri katıldı. HDP İpekyolu İlçe Eşbaşkanı Bahattin Karaman, kayyum politikasını ve eşbaşkanların tutuklanmasını “siyasi darbe” olarak nitelendirdi.

‘KAZANAMADIĞI YERİ GERİ ALMA ÇABASINDA’

Karaman, “AKP'nin 17 yıllık iktidarın sonunda geldiği aşama itibarıyla bir kez daha anlaşılmıştır ki kayyum atamalarının hukuki olmadığı siyasi bir tasarruf olduğu, AKP hükümetinin seçimlerde kaybettiği ve kazanamadığı yerleri geri alma çabasında olduğunu görüyoruz. Bu hukuksuz uygulamalarla halkın iradesini gasp edilmesi ve sandıktan çıkan meşru iradenin yok sayılması kabul edilemez" dedi.

‘SANDIK MEŞRUYETİNİ YİTİRDİ’

İktidarın hukuku yok sayan ve sandığın meşrutiyetini ortadan kaldıran uygulamalardan vazgeçmesi gerektiğinin altını çizen Karaman, "Halkın iradesini ve temsiliyetini esas almaya çağırıyoruz. Siyasi sayiklerle hukuksuz bir şekilde tutuklanan belediye eşbaşkanlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını ve yapılan bu hukuksuzluğa son verilmesini istiyoruz. Bizler dün olduğu gibi bugün de halkımızın yanında olduğumuzu demokratik mücadelemizi büyüterek ve kararlılıkla sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz" diye konuştu.